fb
БлогБлогове

„Аз чета“ провежда Седмица на YA книгите през октомври

1 мин.

Тази година се очертава октомври да бъде месецът, посветен на едни от най-любимите ни заглавия – тийнейджърските! След като неотдавна посетихме и ви разказахме за първата българска конвенция за янг адълт литература „LitCon“, сега е време и ние самите да ви зарадваме с нещо по темата. От 22 до 28 октомври в „Аз чета“ ще проведем тематична Седмица на YA книгите, превърнала се почти в ежегодна традиция за сайта.

Както винаги, можете да очаквате от нас най-различни любопитни материали и отзиви за някои от най-актуалните и любопитни заглавия на пазара (имената Наоми Новик, Франческа Запия и Томи Адейеми звучат ли ви познато?). Ще ви споделим кои са любимите ни автори на янг адълт романи (предупреждаваме, че списъкът се получи доста дълъг!) и ще хвърлим светлина върху една българска инициатива, които смятаме, че трябва да бъде представена подобаващо и заслужава повече внимание от страна на читателите.

За първи път по време на тази тематична седмица сме поканили за съучастници и няколко особено специални гости, но ще се постараем все още да не ви издаваме тайната кои са те. Повярвайте, изненадата ще си заслужава ;)

Ако сте от читателите, които обожават YA (също като нас), надяваме са да ви доставим удоволствие с нашата тематична седмица. Ако пък случайно сте от по-скептично настроените към тийн заглавията, силно се надяваме да успеем да ви изкушим с някои книги и да ви убедим, че това е литература, която си заслужава да бъде четене на абсолютно всяка възраст!