fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 25 април 2021

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Ужас“, съст. Иван Величков и Бранимир Събев

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване: 19 април 2021 г.
Редакция: Мартин Христов
Дизайн на корицата: Петър Станимиров

За книгата: Клуб LAZARUS се завръща и си търси секундант. На теб, читателю, се пада честта да участваш в уникален литературен дуел. Осем двойки умели фехтовачи в писането на страшни истории ще кръстосат пера на полето на хоръра. Ще се осмелиш ли да застанеш редом с нас?

“Болка“ от Цруя Шалев

Издава: „Жанет 45“
Превод: Наташа КолевскаКуртева
Редактор: Надежда Розова
Дата на публикуване: 19 април 2021 г.
Дизайн на корицата: Люба Халева

За книгата: „Изключителна книга, която завършва с лечебен катарзис“ – Амос Оз. „Цруя Шалев не просто е изтъкала една версия на вечната дилема между сърцето и разума. Този завладяващ роман, който се носи между страданието и благодатта, е също така блестящо наблюдение за превъзходството на миналото над настоящето, на идеала над реалността, на двойката над индивида. Той отеква като своеобразна алегория на Израел, на неговите трескави деца, техния дълг и тяхната орис – Elle

„Мъгливото езеро“ от Джейн Ан Кренц

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 20 април 2021 г.
Превод: Дафина Янева-Китанова
Редакция: Димитрина Кавалакова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Каталина Ларк и Оливия ЛеКлер са най-добри приятелки и имат разследваща кантора в Сиатъл. Те използват „другото си зрение“, за да разрешават случаите. Когато Оливия изчезва, Каталина започва издирване на своята приятелка. Никой не приема изчезването сериозно, освен Слейтър Арганбрайт, агент от тайната организация, известна като Фондацията. Той се появява в офиса й със загадъчно предупреждение и аура, която привлича Каталина, но и на която не може да се довери напълно.

„Любов, любов, любов“ от Лиз Бурбо

Издава: „Enthusiast“
Дата на публикуване: 20 април 2021 г.
Превод: Гергана Соколова
Редакция: Йоана Йорданова

За книгата: Всекидневно преживяваме много ситуации, някои от които са трудни за приемане, а за съжаление това поражда конфликти, дискомфорт и недоволство. Тази книга прави равносметка на фундаментите на безусловната любов и приемането. Благодарение на истински човешки истории и съвети, включени в нея, ще успеете да преживеете по-добре сходни ситуации в собствения си живот и най-вече да ги предотвратите. Акцентира се върху приемането на болестите, смъртта, старостта, загубите, изборите, направени от близките ни, външния вид, слабостите и нараняванията. Това означава да се научите да приемате онова, което изглежда неприемливо.

„Черен мрак“ от Рагнар Йонасон

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 20 април 2021 г.
Превод: Росица Тодорова
Редакция: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: Мира Минкова

За книгата: „Черен мрак“ е трилър, наситен с атмосфера, създадена от вулканичното изригване. Сюжетът  въвлича читателя в ледената мъгла на заплетена история – насред мрак, който завладява града. Историята приковава вниманието на читателя и го задържа до самия край, благодарение на майсторския похват на Рагнар Йонасон да вплита редица характери и истории в творбите си.

„Мексиканска готика“ от Силвия Морено-Гарсия

Издава: „Лабиринт“
Дата на публикуване: 21 април 2021 г.
Превод: Емилия Л. Масларова
Редактор: Слава Александрова
Коректор: Румяна Георгиева
Предпечатна подготовка: Калина Павлова
Дизайн на корицата: Фейсаут Стюдио/Тим Грийн

За книгата: Откъсната от света величествена къща високо в планината. Обеднял млад аристократ с убийствен неустоим чар. Храбро момиче, решило да разбули тайните, които преследват обитателите на къщата вече поколения наред и застрашават да погубят и тях, и него.

„Отклонението“ от Стивън Грийнблат

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 22 април 2021 г.
Превод: Николай Вуков 
Редакция: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Преди около шест века един любознателен и находчив млад човек на име Поджо Брачолини попада случайно на много стар ръкопис в манастирска библиотека и след като разбира с въодушевление какво държи в ръцете си, моли да му направят препис. Ръкописът бил по чудо оцеляло копие на древноримската философска епическа поема „За природата на нещата“ на Лукреций, а неговата ненадейна поява довежда до промяна в хода на човешката история и до началото на модерната епоха.

“Всички и никой“ от Йордан Радичков

Издава: „Нике“
Дата на публикуване: 22 април 2021 г.
Редакция: Полина Шукадарова
Дизайн на корицата: Ива Димитрова

За книгата: Първият роман на Йордан Радичков „Всички и никой“ е единствената книга на автора с криминална тематика. Книгата, вдъхновена от истински събития, разказва за тихото село Разбойна, в което един ден е открит трупът на местен жител. Романът на Радичков е екранизиран от Крикор Азарян с актьорите Велко Кънев и други

„Смъртоносна академия“ от Наоми Новик

Издава: “Ciela”
Дата на публикуване: 23 април 2021 г.
Превод: Надя Баева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Да си в гимназията не е лесно. Да си в Магьосническата академия – още по-малко. В Академията няма учители. Забавно, нали? Ще запеете друга песен, когато домашното ви се опита да ви изяде главата… буквално. Стига да завършиш, целият свят е в ръката ти. Ако оцелееш до завършването, разбира се, без да попаднеш в стомаха на някой зловреден. А те са навсякъде – от лабораториите до столовата, дебнат зад книжните лавици и се промъкват в стаята ти нощем. И това ако не е мотивация да си учиш уроците. Ел, или Галадриел, както е имала неблагоразумието да я кръсти майка ѝ, е решена да завърши и да не си губи времето с разсейващи неща като приятели. Тъмната сила, която крие в себе си, би ѝ позволила да покорява империи, да срива градове и да унищожи всяко нещастно зловредно, застанало на пътя ѝ.

„Добри вибрации, добър живот“ от Векс Кинг

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 23 арпил 2021 г.
Превод: Константин Цанков
Дизайн на корица: Стефан Касъров

За книгата: Как да се научиш истински да обичаш себе си? Как да превърнеш негативните емоции в положителни? Илюзия ли е трайното щастие? В тази книга Векс Кинг отговаря на тези и много други въпроси, самият той преодолял не един удар на съдбата, за да се превърне в източник на надежда за хиляди млади хора. Черпейки от личния си опит и от интуитивната си мъдрост, Кинг учи как да се погрижиш сам за себе си и да се освободиш от токсичната енергия; как да преодолееш страховете си и да се слееш с Вселената; как да откриеш призванието си и да се превърнеш в пътеводна светлина за другите. „Добри вибрации, добър живот” оглавява над половин година класацията за бестселър на в. „Сънди Таймс”.  

„Бъди вода, приятелю“ от Шанън Лий

Издава: „AMG Publishing“
Дата на публикуване: 23 април 2021 г.
Автор на предговора: доц. д-р Севджихан Еюбова
Превод: Бистра Георгиева
Редакция: Лилия Попова

За книгата: Брус Лий е културна икона, известен по цял свят със своите бойни изкуства и филмово наследство. Той е феноменален представител на човешкия вид в много отношения – интелигентен, креативен, ерудиран, опитен, мотивиран. Със своите дълбоко фисолофски мисли още в ранна възраст той научава, че бойните изкуства са много повече от физически упражнения – те са подходяща метафора за пълноценно реализиран живот. В книгата „Бъди вода, приятелю“ дъщерята на Брус Лий – Шанън Лий, споделя същността на учението на баща си и показва как то може да служи като инструмент за личностно израстване и самоактуализиране. Всяка глава носи поука, която затвърждава устоите на неговата емблематична философия „Бъди вода“.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q2 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.

[ + ]