fb
БлогБлоговеБългария

„Аз чета“ стартира подкаст – следете от днес „Книжният подкаст“

2 мин.

„Книжният подкаст“ – така ще се казва първият подкаст, създаден от екипа на „Аз чета“. Това става ясно от пилотния брой, който бе публикуван във вторник в две от най-големите подкаст платформи – Spotify и Anchor.

Създателите на „Аз чета“ Александър Кръстев и Милена Ташева

Разбира се, аудиошоуто ще бъде посветено на книгите. Няма да има цикличност, което ще даде възможност епизодите да бъдат по-динамични, макар и да не са с продължителността, с която редовните слушатели на подкасти са свикнали. Гласовете от пилотния епизод – създателите на „Аз чета“ Александър Кръстев и Милена Ташева, споделят, че няма да има епизоди по час или два, а ще се стараят да се ограничават във времето. Кръстев аргументира решението си относно дължината на подкаста с това, че екипът на сайта предпочита слушателите да имат повече време за самото четене на книги.

От епизод 0 на книжния подкаст разбираме още, че първият брой, който ще излезе до няколко дни, ще бъде с участието на Елена Павлова, позната на много читатели под псевдонима си Върджил Дриймънд. През последните години освен като фантаст и преводач тя се изявява и като авторка на детски книги. Преди броени дни спечели наградата „Константин Константинов“ в категория „Автор“ за романа си „Камен и пиратите от 5г“ (изд. „Софтпрес“). От разговора с Елена слушателите на книжния подкаст ще могат да научат какво предстои на Камен и какви са следващите проекти на писателката.

Сред темите в подкаста ще са още нови книги и книжни събития, срещи с автори, преводачи, редактори, художници и други. Още в епизод 0 водещите обещаха интервю с мистериозен писател, от когото скоро се очаква новина. Александър Кръстев обещава:

Докато другите медии ще публикуват прессъобщения във връзка с този автор и неговата новина, в „Книжният подкаст“ ще чуете подробности във вече готово интервю.

В края на епизод 0 слушателите ги очакват и няколко покани за много важни за екипа на „Аз чета“ събития. Чуйте епизода, а ние се надяваме да ви видим на тези събития и сред абонатите на подкаста!