fb
НовиниПо света

Barnes & Noble с предложение да бъдат придобити

1 мин.

Веригата книжарници Barnes & Noble, които през последните месеци изпитват сериозни затруднения, са получили предложение за придобиване, съобщава Bloomberg. Предложението на G Asset Management е за закупуване на мажоритарен дял от 51% срещу $22 на акция. От инвестиционната компания са предложили да купят и подразделението за е-книги Nook срещу $5 на акция.

Офертата на практика оценява Barnes & Noble на $1.32 млрд, като евентуалната сделка за мажоритарния дял би струвала на инвеститора около $673 млн. Според анализатора от нюйоркската Maxim Group Джон Тинкър обаче е много вероятно G Asset Management да не разполагат със сумата. Основателят на G Asset Майкъл Гликщайн не е дал подробности как ще бъде финансирана евентуалната сделка, уточняват от Bloomberg.

Предложението на G Asset е с 10% по-високо от офертата, която те дадоха за 51% от BN през миналия ноември. Това доведе до увеличение на цената на акциите на книготърговската верига с 14% в рамките на борсовия ден в петък. 

Говорителят на Barnes & Noble Мери Елън Кийтинг е потвърдила за получената оферта пред информационните агенции, но е отказала допълнителни коментари.