fb
БългарияНовини

Белослава Димитрова и Димитър Кенаров са поетите в центъра на „Читатели четат поезия“ 2

2 мин.
chitateli chetat poezia 2

„Читатели четат поезия“ стартира през лятото на емблематичната дата 1 юли. И макар да имахме възможност да четем много поезия през цялото лято, щастливи сме, че събитието се връща с второ издание още в първата седмица на септември.

На 2 септември, вторник, от 19:30 ч клуб „Ателието“ (ул. Цар Самуил 50) отново ще събере читатели на поезията, за да ги предизвика да станат активна част от създаването на стихове, заедно с поетите Димитър Кенаров и Белослава Димитрова и техните стихосбирки – „Апокрифни животни“ и „Дивата природа“.

Събитието, аналогично на първото издание, ще протече на няколко етапа:

В началото: На случаен принцип читателите избират стихотворение от двете книги и четат пред публиката. Ако желаещите да се включат са много, групират се по двойки и сами решават как да четат (тук организаторите дават пълна свобода от стандартно редуване до малък пърформанс).

В средата: Читателите са разделени на две групи. Пред всеки има различно стихотворение. След това се избира 1 стих/1 ред/1 абзац и се записва на отделен лист. Прави се размяна на листовете със стихове. Чете се от следващото стихотворение, избира се отново 1 стих/1 ред/1 абзац и така, докато първото стихотворение се върне до „притежателя си”. На белия лист вече всеки е получил нов текст.

В края: Четат се всички нови текстове.

След “края” на събитието обаче, ще има още какво да се види – коментари, споделяния, разговори и още – музика и танци до полунощ.

За звуковите и музикални ефекти по време на събитието ще се грижи Жоро Гомес, а „Аз чета“ е медиен партньор.

Не забравяйте да се присъедините и към фесйбук събитието на „Читатели четат поезия“, а след това, разбира се, да дойдете на място.

Разгледайте и снимки от предишното издание на читателското ателие: