fb
НовиниПо света

Безплатен пътеводител за книжарниците в Единбург

2 мин.

Free Edinburgh Bookshops TrailБезплатно приложение за iPhone, което предлага обиколка на единбургските книжарници вече може да се намери в iTunes, съобщава The Bookseller.

Edinburgh Bookshops Trail app предоставя на потребителите карта с местоположението на 53 книжарници в шотландския град плюс кратко описание, адрес, работно време, контакти, уебсайт, както и указания как най-бързо да достигнат до всяка от тях. Допълнителните услуги включват филтър по жанр и бърз преглед на предстоящите литературни събития на територията на Единбург.

В приложението са включени независими книжарници, вериги от книжарници и търговци на книги втора ръка. Сред тях Owl & Lion Gallery, Free Church Books, Peter Bell Books, Old Children’s Books, Pulp Fiction и Fruitmarket Gallery, а също и клонове на веригите Blackwell’s и Waterstones.

Edinburgh Bookshops Trail app е създадено с помощта на City of Literature Trust и според техен говорител „Това безплатно и задължително за пътуващия книголюбител приложение ще осигури на потребителите нагледен и информативен пътеводител за книжарниците на Единбург. Единбург е първият Град на литературата на ЮНЕСКО и един от шестте града в света с подобна титла.”

City of Literature Trust е назависима организация, съдействала за обявяването на Единбург за първия Град на литературата на ЮНЕСКО в световната мрежа на Creative Cities. Градът ежегодно е домакин на Единбургския международен фестивал на книгата (Edinburgh International Book Festival), който тази година се провежда от 10 до 26 август, а сред тазгодишните участници са Салман Рушди, Нийл Геймън, Патрик Нес, Джон Банвил, Иън Ранкин.

Прочетете повече за литературния чар на Единбург в рубирката „Чети повече“