fb
@-книгиБуккросинг

Безплатната улична библиотека „Шкафъ“ е подарък за деня на Велико Търново

1 мин.
shkaf-otkrivane

По случай деня на Велико Търново – 22 март, пред сградата на Европейския информационен център в града бе открита безплатна улична библиотека „Шкафъ“. Инициативата е на младежи от студентски клуб „Европа“ и е част от социалната кампания по проект „Мрежа на Европейски Младежки Антени „Европа 2020”.

Свободната библиотека стартира с 150 книги след дарителска кампания, която бе предварително обявена в социалните мрежи. Всеки дарител на книга получи подарък в деня на събитието – книгоразделител с логото на Шкафъ и допълнителни награди. Младежите бяха приготвили късметчета с цитати от литературни произведения и специална рамка с логото на инициативата, с която да се снимат посетителите.

„Основната ни идея бе да дадем нещо от младежите на Велико Търново към гражданите. Пожелахме да осигурим книги от хората за хората в нашата безплатна библиотека и с помощта на доброволците към клуба да създадем нещо красиво, което да остане в културното наследство на града. “ – споделиха участниците в студентски клуб „Европа“.

Разгледайте фото-разказа за събитието в нашата галерия!