fb
БиблиотекитеНовини

Библиотека на работното място: Мтел

2 мин.
Mtel biblioteka

Mtel bibliotekaПътешествието ни сред библиотеките на компаниите, които се грижат за развитието на своите служители, продължава. Днес ще ви представим впечатляващата „Мтел библиотека“, направена със стил и мисъл за бъдещето.

Библиотеката за служителите на Мтел съществува от 2003 г., но идеята за създаване и брандиране на специализиран кът се осъществява през 2014 г. Обособяването на уютно място за четене и заемане на книги популяризира библиотеката и привлича все повече служители към вдъхновяващото и, не на последно място, полезно книжно пространство на „Мтел библиотека“.

Компанията инвестира в закупуването на книги, за да насърчи четенето и личностното развитие на служителите си. Изборът на заглавия, които да се набавят, е базиран на основните ценности в компанията – лидерство, без усилие и честна игра. Редовно се закупуват книги на специфична тематика, които са обвързани пряко с работата на служителите в конкретните звена.

Вторият начин за набавяне на книги е дарения от самите служители.

Читателите се запознават с наличните заглавия в библиотеката чрез иновативен електронен каталог, който се намира на вътрешния сайт на компанията и до който имат достъп всички, работещи в компанията. В момента „Мтел библиотека“ разполага с над 400 заглавия, разделени в няколко категории:

  • Нови книги
  • Бизнес
  • Мениджмънт и лидерство
  • Маркетинг
  • Финанси
  • PR
  • HR
  • Технически
  • Work-life balance
  • Литература

Сред най-новите заглавия в каталога се отличават: „Ако не си пръв, си последен“ и „Правило 10X“ от Грант Кардон; „The Outsiders: Eight Unconventional CEOs and Their Radically Rational Blueprint for Success“ от Уилям Торндайк; „Mind Change: How Digital Technologies Are Leaving Their Mark On Our Brains“ от Сюзън Грийнфилд, която беше специалният гост на церемонията Mtel Media Masters’ 2014.

Системата за заемане на книги е опростена – служителят трябва да изпрати имейл, за да заяви и запази заглавието, което го интересува. Книгата се завежда в специално досие, а служителят може да я задържи за един месец. След изтичане на срока, системата му изпраща напомнящо съобщение.

Мтел провежда политика за споделяне на знанието и в тази връзка в „Мтел Библиотека“ има разработен допълнителен модул, който дава възможност за качване и споделяне на електронни материали.

Може да разгледате още корпоративни библиотеки тук.

Ако и вашата компания има такава библиотека, пишете ни на [email protected]