fb
НовиниПо света

Нюйоркската библиотека популяризира класиката чрез Instagram Stories

1 мин.
insta novels

Нюйоркската обществена библиотека представи на своите читатели иновативния проект Insta Novels. Кампанията представя някои от най-популярните класически литературни произведения като серия от „истории“ в социалната мрежа Instagram. Проектът се реализира със седействието на независимата рекламна арт агенция Mother in New York и цели да направи добрата литература достъпна за още по-широка публика.

Първото включено произведение е романът „Алиса в страната на чуесата“ от Луис Карол с илюстрации на известния дизайнер Магоз (@magoz). През следващите месеци се очаква да бъдат добавени „Жълтият тапет“разказ на Шарлот Пъркинс Гилман, илюстриран от Бък (@buck_design), и „Преображението“ на Франц Кафка, с илюстрации от Сезар Пелизер (@cesarpelizer). Профилът на библиотеката в социалната мрежа постепенно ще се превърне в дигитален рафт за книги.

Читателите трябва да влязат в Instagram профила на нюйоркската библиотека (@nypl) и да изберат Част 1 от „Алиса в страната на чудесата“. Поставя се палец върху долния десен ъгъл на страницата, за да задържиш. Прелиства се с повдигане на пръста. При двойно кликване страниците се прелистват бързо и се получава анимация.

Библиотеката разполага и с безплатно мобилно приложение за електронни книги, наречено SimplyE. Изброените по-горе заглавия могат да бъдат четени през него, както и още над 300 хиляди произведения в електронен формат.

Вижте промовидеото на Insta Novels:

Снимка: New York Public Library