fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

ПАРКирай се на зелено

Библиотека, Wi-Fi и още нещо в Южния парк

2 мин.
parkirai postbank

В търсене на зелено кътче в разгара на лятото, в което да се спасим от бързината на града, без да се налага да минаваме километри, открихме малък „оазис” в Южния парк.  Точното място е на поляната до входа на парка откъм ул. „Нишава” и в него освен удобни меки мебели ще откриете не голяма, но изключително добре селектирана библиотека за деца и възрастни.

„ПАРКирай се на зелено” е най-новият проект на Пощенска банка и гарантира приятно прекарано време сред природата. В зелената зона има и безплатен Wi-Fi, така че и най-запалените могат да следят социалните мрежи, а ако решат – дори да пренесат офиса си поне за кратко на открито. Любителите на спорта пък могат да се възползват от предоставените за свободно ползване футболни и волейболни топки или да поиграят федербал.

Зеленият кът на Пощенска банка ще гостува на Южния парк до 22 септември и стартира със специалната читалня за детски приказки. Над 50 деца се забавляваха с актьорите от клуб „Малчуган Великан”, които превърнаха четенето в забавна комбинация от игри, песни, танци и гатанки. Детска читалня ще има още три понеделника – на 26 август, 9 и 16 септември между 18.30 ч. и 19.30 ч.

За по-големите почитатели на прохладните следобеди в парка Пощенска банка организира състезания по табла и настолната игра „Катан”. Първите майстори на табла вече премериха сили и заслужено получиха специални зелени награди  – ежедневна чанта от рециклирани рекламни материали на банката и удобни ръчни хладилни чанти за пикник. Турнири по табла ще има и в още два четвъртъка – 22 август и 5 септември от 18.30 ч. до 20.30 ч., а организираните състезания за феновете на „Катан” са на 29 август (четвъртък) и 19 септември (четвъртък) между 18.30 ч. и 20.30 ч.

Като част от проекта, Пощенска банка организира и „Зелена игра” във Facebook на адрес www.facebook.com/PostbankBG с много свежи награди.

Advertorial

[ + ]