fb
БългарияНовини

БНТ снима детски сериал по „Островът“ на Александър Секулов

1 мин.

Българската национална телевизия започва снимките на нов детски сериал, вдъхновен от романа „Островът“ (изд. „Ciela“) на българския писател и журналист Александър Секулов, научаваме от сайта на БНТ. Проектът носи заглавието „Островът на сините птици“ и се осъществява в курорта „Русалка“, близо до Каварна. 

Главни действащи лица в лентата са пет деца на 9 и 11 години, които се срещат в морски курорт и изживяват невероятни приключения заедно. В течение на сюжета децата преживяват много важни моменти, сред които и първата любов. Опитват се да намерят себе си, да разберат какво ги прави щастливи и да избягат от контрола на родителите си.

Продуцентът Веселка Кирякова коментира:

Искаме децата да се върнат към свободата, към игрите, да не са затворени по цял ден в бунгалото и да играят на плейстейшън и на телефони, а да прекарват повече време заедно и да измислят всякакви приключения.

Екипът на продукцията споделя още, че цели да пресъздаде атмосферата на старите български детски филми, така че да достави удоволствие не само на малките зрители, но и на техните родители.

Сериалът ще съдържа 8 епизода по 54 минути и ще бъде излъчен по БНТ през 2019 г.

Снимка на публикацията: „Капитал“