fb
НовиниПо света

Чък Паланюк с нови подробности за продължението на „Боен клуб“

2 мин.

Ако сте имали късмет през лятото да сте в Сан Диего и още по-голям да посетите Comic Con, може би сте имали и достатъчно късмет да сте там, когато Чък Паланюк пусна бомбата на годината, че в момента работи над продължението на култовия си роман „Боен клуб“.

Новината моментално превзе мрежата, но много бързо излезе и извън нея – всички искат да знаят повече за новата книга, а Чък е супер отворен за процеса си на писане. Той, между другото, е един от авторите, които изключително добре използват социалните мрежи за директна комуникация с феновете си. В скоршно интервю за списание Hustler Чък разкрива и част от сюжета на новия роман.

Този път историята ще бъде разказана от гледната точка на Тайлър Дърдън, който наблюдава отчаянието и рутината, в която главният ни герой (Разказвача, ex-Джак) потъва с всеки изминал ден.

spoiler alertКакто всички си спомняте от „Боен клуб“, Тайлър е алтер егото на Разказвача, подтискано и заключено в главата му чрез половин аптека медикаменти. Заради извънсъдебно споразумение с 20th Century Fox обаче Чък вече не може да нарича героят си Джак, затова казва, че ще използва името Cornelius. (как ще бъде преведено на български още не е ясно, но лично аз бих предопчела да не го транслитерират , а да използват по-адекватното Корнелий).

Та животът на Cornelius е изпълнен с компромиси, бракът му се е запътил към провал и никак не е сигурен в чувствата си към жена си. Общо взето, типичните криза-на-средната възраст простотии. Подобно на него, Марла е недоволна от начина, по който се е развил животът й и мечтае за дивия, непримирим мъж, в когото някога се е влюбила. Истинският обрат настъпва, когато в отчаянието си Марла подменя лекарствата, необходими на Cornelius, за да подтиска Тайлър, и естествено, Тайлър се завръща, за да ги тероризира отново.

„Боен клуб“ е издаден за първи път през 1996 г., а през 1999 режисьорът Дейвид Финчър снима по него филм с Едуард Нортън, Брад Пит и Хелена Бонъм-Картър.

Ето една от най-култовите сцени във филма:

Ами, това е – оставаме в очакване!

Вижте и ревюто за „Оцелелият“