fb
НовиниПо света

Чък Паланюк с три нови романа до 2015

2 мин.
palanyuk

От издателство Marketplace пуснаха бомбата, че Чък Паланюк е продал правата за следващите си две книги и е финализирал договора за екранизацията на Haunted, съобщава The Cult.

За тази година авторът на „Боен клуб“ предвижда да издаде продължение на романа Damned. Новата му книга носи заглавието Doomed, а премиерата й е планирана за 8 октомври. Сюжетът проследява завръщането на главната героиня Мадисън на земята – като призрак, обречен да обитава къщата на родителите си. Така в ретроспекция се разкриват детайли от детството й, включително ужасяващото убийство, което извършва едва десетгодишна. Именно последното навярно е и причината да е прокълната. В същото време читателят се запознава с вековна конспирация, чиято цел е да обучи и тества способностите на Мади като спасител на обречените души. Действието се развива на фона на настъпващия край на света.

През октомври 2014 г. Паланюк ще представи Beautiful You. Според Marketplace това е книга, която се фокусира върху апокалиптичните маркетингови възможности на женското удоволствие. Самият Паланюк я определя като комично-еротичен трилър, смес от „порно за мамчета“ (нали знаете откъде тръгна всичко :) и чиклит като „Сексът и градът“, а също – малко фентъзи, тип „Кланът на пещерната мечка“.

Изобилният стил на американеца дава възможност на феновете да надзърнат в далечното бъдещето и да видят какво им готви любимият автор. Така стигаме до октомври 2015, когато се очаква на пазара да излезе Make Something Up – колекция от къси разкази, повечето от които вече са публикувани в Плейбой.

На български език са преведени четири от романите на Паланюк – „Боен клуб“, „Оцелелият“, „Приспивна песен“ и „Невидими изчадия“.

Прочетете ревютата на Милена Ташева за „Оцелелият“ . А също мнението на Христо Блажев за „Боен клуб“, „Оцелелият“, „Приспивна песен“ и „Невидими изчадия“ в Книголандия.