fb
@-книгиБуккросинг

Пусни книга на свобода за Деня на книгата – 23 април

2 мин.
Leipzig_Bookcrossing

bookcrossing-actionОбичаш ли книгите? Смяташ ли, че те са важна част не само от твоето лично пространство, но и от заобикалящата ни среда? „Аз чета“ и Буккросинг общността в България те кани на вълнуващо приключение по случай Световния ден на книгата и авторското право- 23 април! Поставили сме си амбициозна задача- поне за един ден да превърнем обществените пространства в София и други градове в истинска свободна библиотека. За целта ще регистрираме над 100 заглавия на сайта на Bookcrossing.com и ще ги пуснем на свобода на подходящи публични места, като се надяваме с помощта на издателства, граждански организации, културни центрове и най-вече книгоманиаци като теб броят на освободените книги да надмине 1000.

Обещаваме ти, че ще бъде забавно! Представи си тръпката твоите книги да тръгнат на пътешествие и в един прекрасен ден да получиш известие, че са намерили нови читатели, прекосили са градове, а защо не и държави? Предлагаме ти много начини да се включиш:

– да помагаш в разнасянето и освобождаване на книгите на самия 23-и април;

– да разпространиш информация за нашата инициатива сред твоите приятели, граждански организации и сдружения, в които участваш;

– да споделиш материалите, свързани с акцията, на твоята уеб страница, блог и в социалните мрежи;

– да предоставиш място за пътуващите книги, като направиш буккросинг зона;

Сигурни сме, че и на теб ще ти хрумнат още интересни и забавни  идеи, с които да превърнем Деня на книгата в незабравимо събитие! Ще се радваме да ги споделиш с нас като коментар на сайта, под тази публикация, или на имейл bookcrossing [at]azcheta.com.

Не забравяй да харесаш и фейсбук страницата на Буккросинг в България, защото именно там ще публикуваме всичко важно и интересно около събитието на 23 април.

Направили сме и 3 вида етикети, които може да принтираш и да използваш специално за кампанията. Тях може да изтеглиш ТУК, ТУК и ТУК

 Файл с етикетчета за първа корица може да свалите ТУК.

Зони, в които на 23 ще може да намерите книги от кампанията, може да видите в публикацията Къде да освободим книгите си на 23 април.

Кампанията се осъществява в партньорство с Асоциация “Българска книга”, Нов български университет, Политроник и в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

pusni kniga na svoboda za denya na knigata

Ако още не сме те убедили, че трябва да станеш част от тази инициатива, прочети повече подробности за Буккросинг движението в специалната ни рубрика и вярваме, че ще се запалиш, както го направихме и ние.