fb
@-книгиБуккросинг

Къде да освободим книгите си на 23 април

2 мин.
book tree

освободи книга за деня на книгатаСлед видеото, с което се опитахме нагледно да ви покажем колко е лесно да регистрирате и освободите книга, и да се включите в нашата кампания „Пусни книга на свобода за Международния ден на книгата- 23 април„, ние ви подготвихме списък с предложения за местата, които смятаме за подходящи за пускане на книги „в дивото“.  Не забравяйте да сложите върху вашите книги етикети с уникалните им номера (можете да ги изтеглите ТУК, ТУК и ТУК)!  В самия ден, 23 април, можете да следите  движението на книгите, освободени от други потребители, на страницата  „Ловувай“ в Bookcrossing.com. Системата за известяване на сайта ще ви уведоми веднага със съобщение на имейла, с който сте регистрирани, щом ваша книга бъде намерена от друг читател.

Ще се радваме, ако споделите подходящи места за оставяне на книги и в други градове!

 София

– Метростанциитe;

– градинката пред Народния театър;

– паркът на Военната Академия – библиотека „Между листата“;

– двора на Ректората;

– градинката пред  „Кристал“;

– Ларгото пред Министерски съвет;

– парка „Заимов“;

– градинката пред църквата „Св.Седмочисленици“;

– Южният парк;

– Борисовата градина;

– Бизнес парк;

– Фоайето на БНТ;

– Кукления театър;

– Спирките на градския транспорт;

– Книжарница „Къща за птици“;

– Нов български университет;

– двора на Факултета по жуналистика и масова комуникация на СУ;

– градинката между СУ и Народното събрание;

– градинката пред Националната библиотека;

– пл. Гарибалди;

– градинката пред НДК;

– бул. Витоша;

– градинката до Руската църква.

NB! Информация за стелажите за книги на метростанциите: намират се на входа преди пропусквателните апарати. Такива има на станцията на Софийския университет (изход посока СУ), Сердика 2, НДК (изход Витошка). Имаше такъв и на станция Стадион Васил Левски, но е прибран. Можете да помолите на касата да ги извадят. Благодарим за информацията (и стелажите) на Политроник, които миналата година осъществиха акция „Книги в метрото“!

Публикуваме отново обновената карта на буккросинг зоните в София и страната, които са ни известни до този момент. Ако сте собственик на буккросинг зона, или знаете за такава, която не е отразена на картата, моля пишете на bookcrossing [at] azcheta, за да ви добавим!