fb
БългарияНовини

Букстаграмъри организират “Пътуваща Любов”

2 мин.

Девет са букстаграмърите, които ще вземат участие в предизвикателството “Пътуваща Любов”. Вдъхновено от картинната книга “Любов” с илюстрации на Кантен Гребан и текст от Елен Делфорж (изд. “Дъбови листа”, преводач: Зорница Китинска), предизвикателството има за цел да сближи читателите и да им предостави нов начин за споделено читателско преживяване.

Това е третото подобно предизвикателство, което българските книжни инстаграмъри организират. Първите две – проведени през есента и лятото на 2019 г., са инициирани от Викс Томова, позната още от книжното предизвикателство “Книжен октомври”. Блогърът и букстаграмър Теди Рафаилова, която също участва в организирането на фотопредизвикателството, е координатор на “Пътуваща Любов”.

Всички пътуващи книги споделят общи правила. Книгата се предава от читател на читател – лично или чрез куриер, на всеки две седмици. В нея всеки може да подчертава любими цитати, да записва мислите си, да лепи стикери или да рисува. За да се разпознават един друг между страниците на книгата, читателите пишат и маркират с различни цветове. Първите страници на книгата съдържат правилата, имената на участниците, цветовете, които използват, и техните букстаграм акаунти.

Книгата на белгийското дуо Елен Делфорж и Кантен Гребан е посветена на най-великото чувство във всички негови форми. С малко текст и живи илюстрации, тя е мечта за всеки библиофил и почитател на книжната фотография. “Любов” бе предоставена за предизвикателството от издателство “Дъбови листа”, а художничката и писателка Нуша Роянова скри в нея и лично послание към участниците. Приключенията на “Пътуваща Любов” може да следите на профилите на букстаграмърите: