fb
БиблиотекитеНовини

Бургаската библиотека брандира автобус с ликовете на български писатели

1 мин.

Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас брандира автобус с ликовете на български писатели. Като пътници са седнали Пейо Яворов, Иван Вазов и Алеко Константинов, а от задното стъкло се усмихват Петя Дубарова и Христо Фотев. Слоганът „Пътувай, чети, обичай… Бургас!“ е разположен под името и логото на Регионална библиотека.

За първи път културен институт у нас брандира превозно средство, като инициативата е по повод 130-годишнината от създаването на библиотеката.

Мария Бенчева, директор на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас, споделя:

С брандирането на автобуса още веднъж искаме да покажем, че сме иновативни и различни. Надявам се, че така ще провокираме бургазлии да четат повече. А това има и възпитателна цел. Децата които ще видят този автобус, със сигурност ще питат своите родители кои са тези хора и тогава ще трябва да им обяснят, а защо не и да им разкажат за библиотеката. Поне така се надяваме. Реклама на култура и литература е лъч светлина в нашето ежедневие. Едно намигане към нашите съграждани и гости на града.

Брандираният автобус ще пътува по линия 9 на градския транспорт в Бургас – един от най-дългите маршрути на градския транспорт в града, който свързва комплекс „Меден рудник“ с комплекс „П. Р. Славейков“.