fb
@-книгиЕ-книги

Четецът на Google на пазара от 17 юли

1 мин.

Google ще пусне и електронен четец, анонсира официалния блог на компанията днес. Устройството ще носи името iRiver Story HD и е създадено съвместно с производителя на електронни устройства iRiver. Така в САЩ от 17 юли любителите на електорнните книги вече ще могат да закупят интегрирания четец на Google за отворената платформа за електронни книги Google eBooks.

iRiver Story HD ще позволи на читателите да купуват и четат и разглеждат книги от директно Google eBooks чрез WiFi връзка, а не както до сега – първо да свалят книгите на своя компютър и след това да ги качват в съвместим четец. Новото устройство ще показва книгите във висока резолюция чрез e-ink екран, а за пълно удобство при употреба е вградена и QWERTY клавиатура.

iRiver Story HD ще се продава в магазините от веригата Target и онлайн на Target.com на цена $139.99, като ще дава достъп до хиляди платени Google eBooks и над 3 милиона безплатни заглавия.

От декември, когато беше лансиран проектът Google eBooks, платформате е достъпна за използване на всяко устройство с модерен браузър, в това число с операционните системи Android и iOS, мобилни приложения чрез Chrome Web Store app, Android Market и съвместими електронни четци.

[ + ]