fb
БиблиотекитеНовини

Читалището в село Мененкьово отново има нужда от подкрепа

1 мин.

На 1-и ноември – Денят на народните будители, софийският център за социални дейности и култура In the Mood All Together стартира своята дарителска кампания „Да дарим книга за читалището на село Мененкьово“.

Целта на кампанията е възстановяването на част от библиотечния фонд на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1910” в село Мененкьово (област Пазарджик, община Белово), унищожен в края на месец юни 2016 г. при голям пожар.

Книгите, събрани при първата акция за подпомагане на читалището, инициирана от община Белово непосредствено след инцидента, са предимно стари издания и класическа литература. От библиотечния фонд на читалището продължават да отсъстват съвременни автори, детска и чуждестранна литература. Това налага организирането на втора дарителска кампания, насочена специално към заглавия в тези направления.

Даренията ще бъдат приемани на територията на център In the Mood All Together, а след края на кампанията екипът на центъра ще се погрижи за доставянето на събраните книги до читалището в село Мененкьово.

Финалът на кампанията ще бъде отбелязан с флашмоб, организиран по случай 13-ти ноември – Международният ден на доброто.

Дарения от книги ще се приемат между 17 и 20 часа от 1 до 3 ноември и от 7 до 10 ноември на адреса на център In The Mood на ул. Лидице 16, гр. София. Подробности по кампанията можете да следите във Фейсбук събитието.

[ + ]