fb
БългарияНовини

Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се включват в кампанията „България дарява“

2 мин.

Фондация „Детски книги“ участва със своята кауза Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ в кампанията „България дарява“. От 22 до 31 март всеки може да избере и подкрепи каузата, в която вярва и към която е съпричастен, като дари за промяната, която иска да превърне в реалност.

Каузата на Фондация „Детски книги“ цели събиране на средства за закупуване на книги за читателските клубове от мрежата „Бисерче вълшебно“, които за три месеца надхвърлиха 65 и броят им продължава да расте. Повече за клубната дейност и ефекта от инициативата ще откриете тук.

„България дарява“ е първата по рода си общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на малки и големи граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа Bulgariadaviava.bg. На нея са регистрирани 115 каузи в следните направления: образование и таланти, деца и младежи в риск, възрастни хора, култура и изкуство, градска среда и местно развитие, социална подкрепа, спорт, технологии, човешки права, природа и околна среда. На сайта всеки може да избере една или повече каузи и да разбере как може да ги подкрепи.

Каузите във всички тези направления са предварително селектирани, като организациите, които ги осъществяват, трябва да имат предишен опит, да са регистрирани като граждански сдружения в обществена полза и да са предоставили финансови отчети към Министерство на правосъдието, което гарантира прозрачността и професионализма им.

Инициатори на „България дарява“ са 12 организации, които вярват, че всеки от нас може да допринесе за по-доброто развитие на нашето общество и средата, в която живеем: Български дарителски форум, Български център за нестопанско право, Български фонд за жените, фондация „Бикоуз: в помощ на благотворителността, Българско дружество за защита на птиците, Национална мрежа за децата, Център за приобщаващо образование, Международна награда на херцога на Единбург – България, Fондация „Заслушай се“, „Светът на Мария“, WWF България и УНИЦЕФ.