fb
НовиниПо света

Дебютен роман на българка с препоръка от Goodreads

1 мин.

Краси Зуркова - WIldalone СамодиваДебютният роман на живеещата в САЩ българка Краси Зуркова Wildalone („Самодива“) е сред препоръчаните заглавия за януари на най-голямата социална мрежа за читатели Goodreads. Книгата ще бъда на пазара на 6 януари от импринта на HarperCollins William Morrow, под който в момента излизат книгите на Агата Кристи, Нийл Геймън, Патриша Корнуел, Джеймс Ролинс, Денис Лихейн и др.

В Wildalone Зуркова разказва за българката Теодора Славин, която отива в Принстън да търси изчезналата си преди 15 години в престижния американски университет сестра Елза. Първокурсничката Теа е виртуоз на пианото, но постепенно вниманието й е насочено към разгадаването на мистериите около изчезването на сестра й и към двамата братя Рис и Джейк Естлин, което я въвежда в един свят, в който самодивите играят значителна роля.

Краси Зуркова израства в България, но от 1993 г. живее в САЩ. Завършила е история на изкуствата в Принстън и право в Харвард. В момента е част от правната практика на Katten Muchin Rosenman LLP в Лос Анджелис.

По предварителна информация Wildalone ще излезе в 50-хиляден тираж, който ще бъде подкрепен със солидна маркетонгова кампания. Романът вече има положителни ревюта от Publishers Weekly, Kirkus Reviews и Library Journal, като е сравняван със „Здрач“, „Джейн Еър“, „Тайната история“ на Дона Тарт и „Аз, вещицата“ на Дебора Харкнес.

Откъс от Wildalone на Краси Зуркова можете да прочетете тук, а ревю за книгата- тук:

[ + ]