fb
БългарияНовини

Сайтът „Детски книги“ започва Зелени дни по повод Деня на Земята

1 мин.

Зелени дни

За да ангажира вниманието на децата към екологичните проблеми и последствията от действията на човечеството върху околната среда, сайтът „Детски книги“ организира традиционните вече „Зелени дни“. В тях малките читатели и техните родители ще се запознаят с книгите, посветени на планетата Земя и грижата за нея, ще научат интересни съвети за съхраняване на природните богатства и ще могат да покажат как самите те се ангажират с опазването на планетата чрез конкурса „Пазители на природата“ 2014, чиито награди са осигурени с любезното съдействие на Ozone.bg.   

Всяка година на 22. април се отбелязва Денят на Земята. Започнал като урок по опазване на околната среда, днес празникът се празнува от над 500 милиона души в над 175 страни, обръщайки внимание върху състоянието на планетата Земя и необходимостта от предприемането на действия за опазване на природните ресурси и биоразнообразието.

Началото си Денят на Земята води от идеята на американски сенатор – Гейлорд Нелсън. Виждайки ужасяващите последствия от разлива на петрол край бреговете на Санта Барбара, Калифорния през 1969 г., както и бездействието на американската администрация, сенаторът предлага всеки университет в САЩ да проведе урок по опазване на околната среда в един и същи ден. Първият Ден на Земята се провежда на 22.април 1970 г. и поставя началото на съвременното екологично движение.

Подробностите за кампанията можете да разберете на www.detskiknigi.com