fb
НовиниПо света

Dior стартира книжен клуб в чест на своята любима чанта за книги

2 мин.
Снимки: Christian Dior

Модният брaнд Dior отдава чест на любимата си чанта за книги със стартирането на поредица, посветена на четенето. Dior Book Tote Club представя приятели на марката, които ще говорят за книгите, които са оказали най-голямо влияние върху живота им. Първият участник беше актрисата Нине Д’урсо, дъщеря на френската модна икона Инес де ла Фресанж (музата на Карл Лагерфелд зад Chanel през 80-те). В книжарница Librairie Galignani тя споделя любимите си книги от „Материалният живот“ на Маргьорит Дюрас до романа „Американа“ от Чимаманда Нгози Адачи.

Във втория епизод британската актриса Розамунд Пайк разказва за любовта си към Джоун Дидиън. Снимките са направени в Hatchards, докато актрисата се разхожда в най-старата книжарница в Лондони разказва за някои от любимите си заглавия. Списъкът ѝ включва „По пътя“ на Джак Керуак, който е чела като тийнейджърка, книгата с есета на Джоун Дидиън Slouching Towards Bethlehem (позната на българските читатели с книгите „Годината на магическото мислене“ и „Молитвеник“ на изд. „Лист“) и „Малък живот“ на Ханя Янагихара.

„Това наистина е един от най-брилянтните, опустошителни, великолепни романи, които някога съм чела“, казва тя за „Малък живот“.

Пайк също избира фотокнигата на Барнаби Барфорд The Apple Is Everything, заради любовта си към плодовете и разказва, че наскоро е открила графичните романи. Актрисата добавя, че винаги ще се обръща към Томас Харди, когато е далеч от дома и Англия ѝ липсва.

Книгите те вълнуват, но също така е наистина прекрасно, когато те карат да се смееш, добавя тя. И прекрасното нещо да си в книжарница е, че можеш да пътуваш по света, докато стоиш неподвижен.

Новият епизод на книжния клуб се появи преди дни и ни отвежда във Франция и по-конкретно в една от най-старите книжарници в Париж – Librairie Jousseaume. Открита официално през 1826 г., книжарницата се е превърнала в историческо място, което задължително трябва да се посети. Днес съхранява хиляди употребявани книги, антикварни и по-модерни, пощенски и подаръчни картички. В епизода, зад витрините наднича Беатрис Боромео. Продуцент на документални филми, режисьор и посланик на модна къща Dior, дамата споделя своите литературни страсти със стил, прибирайки „скъпоценни камъни“ като „Хиляди сияйни слънца“ на Халед Хосейни и „Ужасно силно и адски близо“ на Джонатан Сафран Фоер в своята чантичка Dior Book Tote.

Гледайте последния епизод тук:

Тези и още много заглавия, можете да поръчате от Ozone.bg.