fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Еднорог“ (Б8)

5 мин.

Акцентите в селекцията на издателство „Еднорог“ за Пролетния базар на книгата 2018, който за първи път се провежда на открито пред НДК, по традиция включват както заглавия на най-популярните и обичани автори на издателството, така и силни предложения от нови за българския пазар писатели. На щанд Б8, разположен до самия вход на Шатра Б, читателите ще могат да се възползват от разнообразни празнични намаления и оферти, подготвени специално за Базара.

За това издание на най-обичаното книжно събитие в календара издателството пуска в продажба лимитирано издание на един от най-успешните романи в своето портфолио – отличения с „Пулицър“ „Невероятните приключения на Кавалиър и Клей“ с твърди корици и автограф от самия Майкъл Шейбон. Специалното издание ще се продава само на щанда на издателство „Еднорог“ по време на Пролетния базар на книгата и във фирмената книжарница „Еднорог“ на ул. „Искър“ 7 до изчерпване на наличностите.

 

Любителите на класните приключенски романи и детективски истории с атмосфера също няма да останат разочаровани. На щанда ще ги очакват новите книги на любимците на българската публика руския ерудит Борис Акунин и испанския майстор на перото Артуро Перес-Реверте.

 

„Добри мъже“ от Артуро Перес-Реверте

В най-новото внушително произведение на майстора на интелектуалния трилър Артуро Перес-Реверте, „Добри мъже“, действието, развиващо се в навечерието на Френската революция, започва с дуел на разсъмване, в най-добрите традиции на „романите на плаща и шпагата“. Но тъй като става дума за автор като Перес-Реверте, оттук нататък повествованието освен динамика и напрегнатост придобива и характерната за прочутия испанец плътност и задълбоченост, представяйки панорамна гледка към онази епоха – време на потисничество и мракобесие, белязано от кървав терор, но и от светлината на Просвещението.

Конфликтът между старото и новото е представен в разказа за пътешествието на двама членове на Испанската кралска академия, „двамина добри мъже“, както гласи цитатът от автентичен мемоар на академията от епохата – изпратени от Мадрид в Париж с поръчение да закупят за нуждите на библиотеката прочутата енциклопедия на Дидро и Д’Аламбер, току-що появила се на пазара и вече забранена в Испания и гледана с лошо око от Инквизицията.

 

„Не се сбогувам“ от Борис Акунин

Любимецът на читателите, детективът-джентълмен Ераст Фандорин, се завръща в най-новия роман на Борис Акунин „Не се сбогувам“. Русия, повлечена от вихъра на революцията. Мътният порой е отнесъл всичко старо, уютно, познато – и в този кървав въртоп е въвлечен Ераст Фандорин, завърнал се по чудо към живот. Чувството за дълг отново го кара да прави това, в което е най-добър – да разкрива престъпления и разобличава злодеи. А злодеяния в тези смутни години има достатъчно. Империята е рухнала, Русия е опустошена, бялата и червената армия са разкъсвани и от вътрешни конфликти, из обширната страна вилнеят всевъзможни банди, и всеки има свое оправдание и своя истина.

Ще успее ли един благороден мъж да направи верния избор? С помощта на своя предан слуга Маса и окрилен от една закъсняла, но истинска любов, Ераст Фандорин върви неотклонно по пътя на честта…

 

Феновете на динамичните, кървави трилъри ще се срещнат с новото попълнение в класните крими редици на издателството – англичанката Анджела Марсънс и нейната сурова, но честна героиня инспектор Ким Стоун и ще имат възможността да се насладят на най-новия роман на шотландската кралица на трилъра Вал Макдърмид.

 

„Сподавен писък“ от Анджела Марсънс

„Сподавен писък” от Анджела Марсънс, първата книга от поредицата за инспектор Ким Стоун, е издържана в най-добрите традиции на британския криминален роман. Книгата заема пето място в класацията за най-продавани артикули на Amazon UK за 2015 г.

Петима души са се събрали около плитък гроб. Изкопали са го заедно. Гроб за възрастен човек би отнел по-дълго време. Но в този безкръстен гроб ще лежи невинно дете. Над него тъмните силуети сключват своя договор – тайните им ще останат скрити, а договорът е подпечатан с кръв…

Години по-късно една директорка на училище е удушена в собствената си баня. Това е първото от поредица жестоки убийства, хвърлили мрачната си сянка над Средна Англия. Когато човешки останки са открити и в един запустял дом за изоставени деца, страшната тайна започва да надига глава. Инспектор Ким Стоун разбира, че преследва човек с изкривена психика, убивал безнаказано в продължение на десетилетия.

 

„Потайни замисли“ от Вал Макдърмид

Международно призната за един от най-добрите автори на криминални романи, с множество награди и армия от верни фенове по цял свят, Вал Макдърмид се завръща с новия роман от успешната поредица за криминалния психолог Тони Хил и главен инспектор Карол Джордан. В „Потайни замисли“ двамата партньори се впускат в преследване на сериен убиец, чиито жертви са самотни жени, с които той се запознава на сватби, и принуждава разследващото дуо да се изправи пред най-страховитата морална дилема в тяхната практика.

Дълбоката нощ на английския Север е разкъсана от заревото на пожар. В колата, изгоряла на затънтен междуселски път, е открито изпепелено тяло на жена. Главен инспектор Карол Джордан и профайлърът доктор Тони Хил скоро разбират, че не става дума за изолиран случай. Така започва преследването на ужасяващо хладнокръвен сериен убиец, уверен, че е невидим, непроследим и недосегаем.

И което е най-ужасно, по всичко личи, че той е прав. Загиват още жени, елитният отдел за борба с особено тежки престъпления полага отчаяни усилия да залови престъпника, но непрестанно се натъква на задънени улици.

[ + ]