fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Емас“ (316)

2 мин.

Advertorial

И тази година от издателство „Емас“ спазват традициите и ще посрещнат читателите на третия етаж на Националния дворец на културата, този път с още по-просторен щанд (но все още с №316) и изцяло нова визия.

Верни на мотото си „Книги без възраст“, от издателството са включили разнообразни заглавия в акцентите за празничния декември, а и са винаги насреща, готови да препоръчат следващата ви любима книга.

Почитателите на криминалните истории със скандинавски полъх ще се зарадват да открият новия роман на краля на жанра Ю Несбьо„Макбет“, който е част от мащабния проект „Хогарт Шекспир“, даващ трибуна на прочути автори да преобразят класическите Шекспирови произведения. Несбьовият „Макбет“ е изключителен пример за таланта на норвежеца, като „Ню Йорк Таймс“ го помества в класацията си за най-значимите книги на 2018-а.

Читателите, черпещи вдъхновение от историята и изкуството, ще са на правилното място – на щанда ще намерят Колекция „Музи“, красивото артистично попълнение към програмата на „Емас“, чийто фокус са жени-музи, вдъхновени и вдъхновяващи. Най-новото заглавие от поредицата е „Танцьорката от Париж“ от Анабел Абс, изключителната история на единствената дъщеря на гения Джеймс Джойс, мистериозна и забравена.

Вълшебна, мрачна и поетична е най-снежната книга от декемврийския каталог – „Зимна песен“ от С. Джей-Джоунс ще ви пренесе в потайната Долна земя с Краля на гоблините и неговата любима Лизл. Идеална за студените вечери романтична история, която ще ви изненада.

Фентъзи-феновете също няма да са разочаровани – епичната трилогия на В. Е. Шуаб стигна своя завършек със „Заклинание за светлина“, грандиозен и горчиво-сладък финал, който отново ни среща с любимите Кел, Лайла, Рай, Алукард

А най-голямата гордост на „Емас“ за този сезон е разкошното издание „Тиха нощ! Свята нощ!“ от Вернер Тусвалднер, илюстровано от носителя на Малката Нобелова награда Роберт Ингпен. Книгата с твърди корици излиза специално за 200-годишнината на най-популярната песен на всички времена. Приложен е аудиодиск, включващ изпълнение на „Тиха нощ, свята нощ“ от хор „Бодра смяна“ и от Стефан Илчев, както и по-задълбочено навлизане в „живота“ на песента и двувековната ѝ история.

Какъв по-подходящ подарък за цялото семейство!

[ + ]