fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на “Мармот” (410)

3 мин.

Advertorial

„Мармот“ е семейно издателство за детска литература, което търси и налага заглавия извън задължителната литература или класическите произведения – по-близки до съвременното дете, съобразени с неговата чувствителност и начин, по който възприема и обработва информацията. Книгите на издателството ще откриете на 4 етаж, на щанд 410.

Специални гости на щанд 410  ще бъдат героите от суперуспешната детска поредица “Приключенията на мотовете” – малките читатели ще могат да разгърнат страниците на дългоочакваното продължение „Вълшебникът се смее последен” от Радостина Николова и Андрей Михов. Книгата разказва за последната, решаваща битка между мотовете и злите им братовчеди модовете, а илюстрациите са дело на Мелина-Елина Бондокова. В нея срещаме хълцащата принцеса Магу вече пораснала, но все така палава и любопитна. Именно нейното любопитство става повод почти забравената вражда между мотове и модове да избухне отново. Непредвидената намеса на един малко непохватен, но добър по душа, вълшебник променя плановете на враждуващи армии и изпраща предводителите им Мукс и Мрън на неочаквано пътешествие. Дали неохотните другари ще успеят да загърбят различията си и да се справят с мисията си?

Ако мислите, че знаете всичко за мотовете и модовете, включете се на 13 декември от 10 ч. в  „Голям (мар)Мотски куиз”, където почитателите на поредицата ще могат да премерят сили и познания за света на мотовете и техните приключения.

Сред специалните заглавия, които ще намерите на щанда 410, е и “Кой вдига врява?” от Пола Шер с илюстрации на Стан Мак.  Колкото по-студено е навън, толкова повече искаме да сме на топло у дома. Книгата е подходяща за малки и големи, а заедно може да разиграете пъзела “кой къде трябва да живее” и да помогнете на симпатичния домоуправител г-н Бухал да направи така, че всички в голямата тухлена къща да живеят в мир и хармония. Книгата е подходяща за деца над тригодишна възраст, но със сигурност ще носи удоволствие и на възрастните, които прекарват време с детето си в компанията на забавната история.

Ще забележите, че щанд 410 и не прилича на другите – той е цветен, разлистен и проблясващ с коледни светлинки. Това е така, защото е вдъхновен от “Явора” – красивата книга на Лори Никълс, с която всяко дете ще се научи да обича сезоните, дърветата и света около себе си.

С “Шантавия до шия” по-големите читатели ще се подготвят за предстоящата ваканция. В 160 страници, пълни с приключения и смях, ще се запознаете с Лина, Павел, Нико и съседката им Шантавиѝя, ще откриете експерименти с яйца и ще започнете да гледате подозрително бурканчето със сладко, което идва с палачинките в неделя сутрин.

За пораснали (или не толкова деца) е и картинната книга „Кико без крила“. В тази книжка за приятелството, което дебне зад всеки храст и зад всеки облак, ще намерите ценни съвети за трудните моменти в живота. Илюстрациите са на художничката Матея Аркова, която ще събуди въображението на всеки малчуган.

Книгите на издателство “Мармот” ви очакват на щанд 410 от 10 до 15 декември, защото “Четенето е преди всичко удоволствие!”