fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Обсидиан“ (115)

3 мин.

Advertorial

Правите ли си списък с желани книги, когато тръгнете към Панаира на книгата, или по-скоро предпочитате да си изберете на място?

Ние от издателство „Обсидиан“ сме се подготвили за всички читатели и имаме всякакви списъци: с най-популярни заглавия, с не толкова популярни, но не по-малко интересни, с позабравени съкровища, с находки за любителите на трилърите и шпионските истории, със съвременни политологични изследвания, с романи на световноизвестни автори и на талантливи дебютанти…

Тук ще ви запознаем със списъка си с най-новите книги, които очакват своите читатели на щанд 115.

Ако сте сред феновете на Лий Чайлд, със сигурност вече сте си набелязали новия му трилър „Минало време“. Този път приключението на Джак Ричър го връща в миналото на баща му и го въвлича в семейни тайни, за които дори не е подозирал.

Най-новият роман на Джон Гришам пък носи името „Разплата“ – в него отново имаме процес за убийство, но и още много пластове, а световноизвестният писател руши правилата на съдебния трилър, създадени от самия него.

И като казахме трилър, няма как да пропуснем „Дълга нощ в Париж“ на Дов Алфон, която потапя надълбоко в света на шпионажа. Не без значение за тази книга е, че нейният автор е бивш служител на секретното звено от израелското разузнаване, което е в сърцето на сюжета.

Друг дебютант, с когото особено се гордеем, е Катрин Стедман, номинирана в читателската социална мрежа Goodreads за най-добър дебют – разгърнете ли трилъра ѝ „Нещо във водата“, бързо ще разберете защо.

На видно място на щанда ни ще откриете също сборника с разкази „Като пристигнеш, обади се“ на Кристин Димитрова, отличен с Литературна награда „Перото“ за 2018 г. в категория „Проза“. До нея стои „Мир вам“ на Емилия Дворянова, с която в момента заедно са номинирани за Литературна награда „Хеликон“.

На също така видно място стои „Хипи“ – най-новата и може би най-различната и най-лична книга на Паулу Коелю, в която той разказва своята история във времето си на младеж, мечтаещ да стане писател, и пристъпил към изпълнение на собствения си списък… с най-популярни хипи места за посещение.

Извън списъците и плановете: едно от най-хубавите неща на Панаира на книгата за нас е, че той ни дава възможност да се срещнем с вас на живо. При тази среща освен вече изброените ни най-нови заглавия, ще ви предложим и много други – все такива, за които вярваме, че могат да влязат в личния ви списък с най-любими книги.

Или в личния списък на близките ви – все пак, идва Коледа. :)

[ + ]