fb
От издателстватаСпециални

Дъщерята на Ели Голдрат представи „Целта: Процес на постоянно усъвършенстване“ у нас

1 мин.

целта

С публична лекция пред университетски преподаватели и представители на бизнеса у нас бе представена една от най-продаваните книги по мениджмънт по целия свят – „Целта: Процес на постоянно усъвършенстване“ на д-р Ели Голдрат. Специално за премиерата у нас пристигнаха съпругата на автора Бат Шева Голдрат и дъщеря им Ефрат Голдрат-Ашлаг, с която Голдрат работи заедно по последната си книга. Официалното събитие бе организирано в партньорство с посолството на Израел в България.

„Целта: Процес на постоянно усъвършенстване“ има продадени над 6 милиона копия в света, а от началото на декември тя се предлага и у нас. Написана под формата на бизнес роман, книгата говори за Теорията на ограниченията или за това колко често се опитваме да подобрим бизнеса си като търсим проблема на неправилно място.

Самият Ели Голдрат казва за книгата си:

„Аз не вярвам в абсолютните истини и се страхувам от такива мнения, защото те блокират търсенето на по-добро разбиране. Винаги, когато си помислим, че постигаме прогрес с готовите отговори, това е краят на науката и на разбирането. Да разбираме нашия свят не е нещо, което може да бъде преследвано като самоцел. Аз вярвам, че трябва да преследваме знанията, за да направим света по-добро място и да направим живота си по-удовлетворителен.“

Авторът Елиаху „Ели“ М. Голдрат е международно признат лидер в разработването на нови бизнес мениджмънт теории и системи. Неговият опит се разпространява от редица консултанти и преподаватели по цял свят и се прилага в едни от най-големите корпорации като IBM, Procter & Gamble, AT&T, NV Philips, ABB и Boeing.