fb
НовиниПо света

Дж. К. Роулинг разкри дали ще има нови истории за Хари Потър

2 мин.

На официалната страница на Дж. К. Роулинг във Facebook беше публикувано изявление относно новината, че прочутата авторка се кани да издаде четири нови книги от вселената на Хари Потър. В поста се уточнява, че информацията е невярно отразена от медиите и предстоящите истории всъщност не са под авторството на Роулинг:

Пише ли Дж. К. Роулинг още книги за Хари Потър?

Напоследък в медиите се разпространява неточно предадена информация, че Дж. К. Роулинг е напът да публикува четири нови истории за Хари Потър. Уточняваме, че това не са книги, написани от Дж. К. Роулинг. Това е поредица от четири кратки нехудожествени електронни книги, които ще бъдат издадени от Pottermore Publishing и са вдъхновени от изложбата в Британската библиотека и придружаващото я издание „Хари Потър: История на магията“.

На сайта на Pottermore се съобщава, че поредицата е озаглавена „Хари Потър: Пътешествие през…“ и е адаптация на аудиокнигата „Хари Потър: История на магията“ с четец актрисата Натали Дормър. Аудиоизданието съдържа интервюта с кураторите на тематичната изложба, а предстоящите заглавия са шанс за читателите да „бъдат погълнати от пъстрите герои и причудливите случки от реалната история на магията в по-компактна форма“.

Предстоящите заглавия са следните: „Хари Потър: Пътешествие през вълшебствата и защита срещу черните изкуства“, „Хари Потър: Пътешествие през отварите и билкология“, „Хари Потър: Пътешествие през пророкуването и астрономията“ и „Хари Потър: Пътешествие през грижа за магичесите създания“. Феновете ще забележат, че всяко от тях е вдъхновено от учебен предмет в Хогуортс. Четирите книги ще включват скици на художника Роуан Даниел Ийсън, както и бележки и страници от ръкописи.

Първото заглавие ще излезе на 27 юни на английски, френски, италиански и немски. Електронните издания ще могат да бъдат поръчани от Amazon UK, Amazon US, Apple и Kobo.

Снимка: J.K. Rowling, Facebook

[ + ]