fb

"Аз чета" стана на 14 години.  Какви са нашите подаръци, виж тук!

НовиниПо света

Дж. К. Роулинг разкри дали ще има нови истории за Хари Потър

2 Mins read

На официалната страница на Дж. К. Роулинг във Facebook беше публикувано изявление относно новината, че прочутата авторка се кани да издаде четири нови книги от вселената на Хари Потър. В поста се уточнява, че информацията е невярно отразена от медиите и предстоящите истории всъщност не са под авторството на Роулинг:

Пише ли Дж. К. Роулинг още книги за Хари Потър?

Напоследък в медиите се разпространява неточно предадена информация, че Дж. К. Роулинг е напът да публикува четири нови истории за Хари Потър. Уточняваме, че това не са книги, написани от Дж. К. Роулинг. Това е поредица от четири кратки нехудожествени електронни книги, които ще бъдат издадени от Pottermore Publishing и са вдъхновени от изложбата в Британската библиотека и придружаващото я издание „Хари Потър: История на магията“.

На сайта на Pottermore се съобщава, че поредицата е озаглавена „Хари Потър: Пътешествие през…“ и е адаптация на аудиокнигата „Хари Потър: История на магията“ с четец актрисата Натали Дормър. Аудиоизданието съдържа интервюта с кураторите на тематичната изложба, а предстоящите заглавия са шанс за читателите да „бъдат погълнати от пъстрите герои и причудливите случки от реалната история на магията в по-компактна форма“.

Предстоящите заглавия са следните: „Хари Потър: Пътешествие през вълшебствата и защита срещу черните изкуства“, „Хари Потър: Пътешествие през отварите и билкология“, „Хари Потър: Пътешествие през пророкуването и астрономията“ и „Хари Потър: Пътешествие през грижа за магичесите създания“. Феновете ще забележат, че всяко от тях е вдъхновено от учебен предмет в Хогуортс. Четирите книги ще включват скици на художника Роуан Даниел Ийсън, както и бележки и страници от ръкописи.

Първото заглавие ще излезе на 27 юни на английски, френски, италиански и немски. Електронните издания ще могат да бъдат поръчани от Amazon UK, Amazon US, Apple и Kobo.

Снимка: J.K. Rowling, Facebook