fb
Новини

Дж. Р. Р. Мартин и „Уорнър Брос“ готвят анимирана адаптация на „Леденият дракон“

1 мин.

„Уорнър Брос“ разработва анимационен филм по фентъзи новелата „Леденият дракон“ (изд. „Бард“) на Дж. Р. Р. Мартин, съобщава Variety. Самият автор потвърди новината на официалната си страница във Facebook и разкри, че ще влезе в ролята на продуцент.

Ledeniyat drakonМартин написва „Леденият дракон“ още преди да създаде легендарния си епос „Песен за огън и лед“. Детската приказка излиза през 1980 г. и въпреки че в нея също има борещи се кралства и много дракони, по думите на Мартин действието не се развива в света на Вестерос. Главната героиня е малката Адара – единственият човек, успял да опитоми и да се сприятели с легендарния Леден дракон. Заедно двамата ще се опитат да спечелят войната с огнедишащите му събратя и да спасят света.

Изпълнителен продуцент на предстоящата анимация ще бъде мениджърът на Мартин – Винс Джерардис, а Алисън Абейт и Крис Лийхи ще надзирават проекта от страна на „Уорнър Брос“. Датата на премиерата все още не е известна. Междувременно феновете на Мартин очакват осмия и последен сезон на „Игра на тронове“, който ще бъде излъчен през 2019 г.

Ревюта за българското издание ще намерите тук и тук.

[ + ]