fb
НовиниПо света

Джейми Дорнан се пошегува с „50 нюанса сиво“ при награждаване

1 мин.

Джейми Дорнан размаха белезници от „50 нюанса сиво“ по време на 16-ите годишни награди „Оскар Уайлд“ на алианса на САЩ и Ирландия, пише People. Това е традиционна церемония преди наградите „Оскар“, която почита приноса на ирландците в киното, телевизията и музиката. 39-годишният актьор беше отличен в The Ebell Club в Лос Анджелис за ролята си в Белфаст, полуавтобиографичен филм от 2021 г. от Кенет Брана за ирландско работническо семейство през 60-те години на миналия век.

В речта си Дорнан отбеляза, че отличените преди него са получили филм с акценти, включващ ключови моменти от актьорската им кариера. Тъй като нямаше такъв, той избра да импровизира.

„При липса на филм, просто ще играя цялата си кариера. Само нещата, които знаете най-добре“, каза той, преди да извади чифт белезници, като препратка към ролята си във филмите от поредицата „Петдесет нюанса сиво“, (изд. „Бард„), адаптирана по романите на Е. Л. Джеймс. Поредицата се превърна в бестселър в много страни, продавайки над 100 милиона копия в световен мащаб. Джейми Дорнан влезе в главната роля на Крисчън Грей.

„Ще имам нужда от участник от публиката“, пошегува се той, докато държеше белезниците.

Снимка: GETTY