fb
Книги и киноСпециални

Еркюл Поаро се завръща през септември с „Призраци във Венеция“

2 мин.

Мустакатият детектив Еркюл Поаро се завръща за още една мистерия, вдъхновена от от романа на Агата Кристи от 1969 г. – „Празникът на Вси светии“. Филмът е озаглавен „Призраци във Венеция“, а от 20th Century Studios пуснаха и първи трейлър.

Агата Кристи остава един от най-продаваните автори в историята, а особеният детектив Еркюл Поаро е може би най-известното творение в легендарната кариера на авторката. Истински майстор на загадъчните убийства, Поаро разрешава над 80 случая в множеството романи, пиеси и разкази на Кристи. Странният герой е изигран на екрана от почти дузина актьори. През десетилетията Дейвид Сушей, Албърт Фини и Питър Устинов влизаха в роля, за да го представят по най-добрия начин.

Сега Поаро на режисьора и актьора Кенет Брана е най-новата версия на емблематичния герой, която излиза на екрана. Досегашните филми на Брана за Поаро са високобюджетните, звездни мистерии „Убийство в Ориент Експрес“ от 2017 г. и „Смърт край Нил“ от 2022 г. 

Третият филм също обещава звезден актьорски състав и приятна смесица от криминале и комедия по Агата Кристи.

Действието във филма се пренася във Венеция след края на Втората световна война в нощта на Вси светии. Пенсионираният и живеещ в отшелничество Поаро с неохота приеме поканата да участва в спиритичен сеанс в дворец във Венеция, където става убийство.

Актьорският състав включва Кайл Алън, Камил Котин, Джейми Дорнан, Тина Фей, Джуд Хил, Али Хан, Ема Леърд, Кели Райли, Рикардо Скамарчо и Мишел Йео. Сценарият е на Майкъл Грийн (който е написал и предишните адаптации на Брана по Кристи), обявено беше, че музиката ще създаде композиторката, носител на „Оскар“ – Хилдур Гуднадотир („Жокера“).

Премиерата на „Призраци във Венеция“ е насрочена за 15 септември 2023 г.

Вижте още:
Кенет Брана отново влиза в ролята на Поаро – за Хелоуин
Кенет Брана в трети филм за Еркюл Поаро
„Убийство в Ориент Експрес“ – за справедливостта, отмъщението и… мустаците
Филмът „Смърт край Нил“ и влиянието му върху книжния пазар
15 мистериозни факта за Агата Кристи