fb
НовиниПо света

Джеймс Патерсън подкрепя 320 независими книготърговци за предстоящите празници

1 мин.

За трета поредна година хитовият американски писател Джеймс Патерсън зарадва независими книготърговци чрез празничната си инициатива Holiday Bookstore Bonus Program, съобщава Publishers WeeklyПатерсън е по-щедър от всякога с дарение, възлизащо на общо 350 хиляди долара – със 100 хиляди повече отпреди. Удвоен е и броят на спонсорираните търговци – от 179 през 2016 г. на 320 през 2017 г. Индивидуалните дарения, наречени „бонуси“, варират от 750 до 1250 долара.

Значителен брой от подкрепените търговци и собственици на книжарници се намират в областите, най-сериозно засегнати от урагани и пожари. Празнични бонуси получават и специализирани детски книжарници.

Писателят коментира традиционната си инициатива пред Publishers Weekly:

Тази година с въодушевление увеличих дарената сума, предвид вълната от отзиви, които получихме след предишните кампании. Бонусите са скромен израз на благодарност към търговците и тяхната отдаденост при разпространяването на книги сред читателите. Надявам се да им бъдат от помощ в каузата.

За поредна година Американската асоциация на книготърговците подпомага програмата за дарения на Джеймс Патерсън. Орен Тайчър, изпълнен директор на Асоциацията, споделя:

С разширяването на дарителската програма Джеймс Патерсън продължава да демонстрира изключителната си отдаденост на каузата за грамотността и подкрепата на независимите книготърговци. В година, оказала се толкова трудна заради природните бедствия, признателността ни е още по-голяма.

[ + ]