fb
НовиниПо света

Джордж Р.Р. Мартин обеща „Ветровете на зимата“ за края на 2015

2 мин.

Джордж Р.Р. Мартин потвърждава, че има вероятност до края на 2015-та година да завърши следваща книга от фентъзи поредицата „Песен за огън и лед“, научаваме от сайта www.businessinsider.com.

Мартин обяви в блога си, че няма да участва в „Световната конвенция за фентъзи“ (World Fantasy Convention), защото е твърде зает.  Това може да се промени, ако успее да завърши „Ветровете на зимата“ навреме. Авторът смята, че напредъкът по шестия роман върви добре засега и е напълно реалистично да бъде завършен до края на тази година.  Мартин работи по „Ветровете на зимата“, от 2011, когато излезе „Танц с дракони“. Новото заглавие ще бъде шестата и предпоследна книга от поредицата.

По-рано издателят на Мартин сподели, че  „Ветрове на зимата“ не е планирана през 2015 г. и припомни, че предишните книги от поредицата също излизат със закъснения. По план „Танц с дракони“ е трябвало да бъде приключена още през 2006 г., но книгата излиза чак през 2011 г. В свое изявление Мартин обеща, че няма да си „играе с новини за книгите“ и че обявяването кога някой от следващите романи е завършен, ще бъде „пряко и по същество“.

Феновете на поредицата са притеснени, че събитията в „Игра на тронове“ вече започват да изпреварват историята в книгите. Продуцентите на шоуто, Дейвид Бениоф и
Ди Би Уайс обявиха, че не са длъжни да чакат публикуването на останалите книги от поредицата. Петият сезон започва на 12 април. Сериалът вече е настигнал събитията от книжната поредица, като някои сюжетни линии е почти сигурно, че ще надминат тези от книгите в предстоящия сезон.

Вижте трейлъра на новия сезон:

https://www.youtube.com/watch?v=wViILXQfX7Y