fb
От издателстватаСпециални

Екипът на „Аз чета“ представя на живо новия сборник на Кристин Димитрова „Като пристигнеш, обади се“

1 мин.

Габриела Кожухарова и Милена Ташева от „Аз чета“ и създателят на сайта Александър Кръстев ще представят на живо новата книга на Кристин Димитрова. Сборникът „Като пристигнеш, обади се“ (изд. „Обсидиан“) съдържа 21 разказа и е трети за авторката след „Любов и смърт под кривите круши“ (2004) и „Тайният път на мастилото“ (2010).

Премиерата ще бъде на 17 ноември, петък, от 18,30 ч. в книжен център Greenwich. Участие ще вземат и критиците и поети Амелия Личева, Катя Атанасова, Марин Бодаков и Силвия Чолева, както и китаристът Венцислав Велев.

„Героите в сборника – обикновени хора, заседнали из плитчините на живота, ненадейно се изправят пред големите истини за себе си и тези наоколо. И тогава следва шанс за отмъщение, внезапна надежда за по-добър живот или възторжен прескок в отвъдното. Това е своеобразен епос за днешна България – за този наш хаотичен свят, пълен с неразчистени отношения и ненаказани престъпници, в който обаче достойнството понякога се оказва по-силно от страданието“, четем в описанието на издателите „Обсидиан“ за „Като пристигнеш, обади се“.

Кристин Димитрова е носител на множество награди за поезия и литература, а нейни книги, стихове и разкази са публикувани на 27 езика в 35 държави. Тя работи като журналист и преподавател в катедра „Западни езици“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, който завърша със специалност „Английска филология“.

Представянето ще можете да проследите и на живо във фейсбук страницата на „Аз чета“.

[ + ]