fb
Книги и киноСпециални

Нови детайли за екранизациите на “Американски богове” и “Момчетата на Ананси” на Нийл Геймън

2 мин.
niil geiman

Amerikanski bogove - GeimanАмерикански богове” на Нийл Геймън ще се появи на телевизионните екрани като драматичен сериал, съобщава британският Telegraph. Правата на книгата, която е издадена в САЩ през 2001 година, вече са притежание на FremantleMedia. По информация на Deadline.com самият Геймън ще бъде изпълнителен продуцент на сериала, макар в своя блог писателят да съобщава, че повечето детайли около продукцията – кой ще участва, къде ще се излъчва и кой ще работи върху сценария и продуцирането, все още не са уточнени.

Преди настоящото развитие на ситуацията около екранизацията на “Американски богове” имаше слухове, че с филмирането на романа за телевизия ще се заеме HBO, но според самия Геймън въпреки желанието на телевизионния гигант да работи по проекта, няколкото поредни неуспешни пилотни сценария са забавили процеса и това логично е довело до преминаването на правата към FremantleMedia. Компанията е известна в Обединеното кралство със създаването на забавни предавания и продуцирането на формати като „The X Factor“, но северноамериканското крило на компанията напоследък е по-активен с работата си върху телевизионни сериали като адаптацията на френската вампирска драма „The Returned“ и проект върху книгата на Карл Хиасен – „Basket Case“.

Докато все още не знаем почти нищо за екранизацията на “Американски богове”, все повече се разбулват детайлите около филмирането на “Момчетата на Ананси”. В личния си блог Геймън споделя, че романът ще бъде пресъздаден в мини сериал за Великобритания и ще бъде излъчван по BBC.

Ако искате да научите повече за самия Геймън, който има голям брой фенове и сред нашия екип, горещо препоръчваме публикацията за него в “Големите”.

Не пропускайте да прочетете още ревютата за книгите на Геймън в “Аз чета”: „Океанът в края на пътя“ , „Коралайн„, „Никога, никъде, никой„, „МеждуСвят„.