fb
БългарияНовини

Ерик-Еманюел Шмит ще раздава автографи в София на 14 февруари

2 мин.
Ерик-Еманюел Шмит и Мариус Донкин

Господин Ибрахим и цветята на Корана, Е. Е. ШмитСветовноизвестният писател и драматург Ерик-Еманюел Шмит пристига в България за юбилейното представление на “Господин Ибрахим и цветята на Корана” на 13 февруари и среща с почитатели на следващия ден в сградата на Народен театър “Иван Вазов”, съобщиха организаторите.

Спектакълът ще се състои на Голяма сцена, а билетите за него са почти продадени. С него директорът на Народния театър Мариус Донкин ще отбележи 70-ата си годишнина. Донкин и Шмит ще се качат заедно на сцената, за да изиграят заедно част от спектакъла.

Роденият в Лион творец ще раздава автографи на своите почитатели в сградата на театъра на 14 февруари между 9:30 и 12:30 часа. Срещата ще се състои във фоайето на Първи балкон на Народния  театър.

По време на визитата си Шмит има и организирана среща с президента на Република България Румен Радев (12 февруари) и пресконференция (13 февруари).

Пиесата “Господин Ибрахим и цветята на Корана” е създадена по едноименната книга на Шмит, издадена в България от “Леге Артис”. Произведението има и филмова адаптация, в която главната роля е поверена на Омар Шариф.

Спектакълът е режисиран от преподавателя по актьорско майсторство в НАТФИЗ проф. Снежина Танковска, има редица престижни награди от родни и международни форуми, а билетите за него свършват с месеци напред. Той се играе на Сцена „Апостол Карамитев“ вече 16 години.

Преводът на текста е на Снежина Русинова-Здравкова, сценографията и костюмите – на Тони Кондев, музиката – на Сашо Младенов, а художник на плаката е Стефан Десподов.

Не пропускайте ревютата ни за книгите на Ерик-Еманюел Шмит „Любовен еликсир“ и „Сумистът, който не можеше да надебелее“.

Снимка: архив Народен театър “Иван Вазов”