fb
БългарияНовини

Последните номинации за литературната награда „Хеликон” 2014 вече са известни

1 мин.
Nagrada Helikon

nagrada helikonПоследните три есенни номинации за литературната награда „Хеликон” вече са известни: Въртоп” на Теодора Бургуджиева („Летера”), „Моят таен любовен живот” на Иво Сиромахов („Сиела”) и „Разпоредителите на смута” на Христо Караславов („Президент”). С тях се попълни дванайсетицата на номинираните книги през 2014 г.
И есенните номинации на конкурса бяха определени от жури в състав Калин Донков (председател), Кристин Димитрова, Бойко Ламбовски, Андрей Захариев и Юри Лазаров .

Грамоти на номинираните за тазгодишния носител на награда „Хеликон” ще се връчат на 3 декември (сряда) от 18 ч. в книжарницата „Хеликон-България”, (София,булевард „Цар Освободител” № 4).

Голямата церемония, на която ще се обяви носителят на наградата ще започне в 18 часа на 11 декември, четвъртък,  в столичната  книжарницата „Хеликон-Витоша” (булевард „Патриарх Евтимий” № 68).

Останалите номинирани през годината в отделните сезони: 

„Скептици” на Людмил Тодоров („Сиела”), „Портрет на поета като млад” на Недялко Славов („Хермес”) и „Влакът за Емаус” на Теодора Димова („Сиела”) .
„Боксьори и случайни минувачи” на Палми Ранчев („Жанет 45”), „Всички разкази са за теб” на Мирела Иванова („Прозорец”) и „При входа на морето” на Емилия Дворянова („Обсидиан”).
„Една и съща нощ” на Христо Карастоянов, („Жанет 45”), „2 романа. Мравки с фенерчета. Слугинята” на Мариана Найдова („Леге Артис”) и „Натюрморт с мъже” на Любомир Николов („Сиела”).

Носител на наградата за 2013 г. е Алек Попов за романа „Сестри Палавееви“.popov helikon 2013

 

[ + ]