fb
От издателстватаСпециални

Филипа Грегъри със силни месеци навръх 30-годишнината от първата си книга

1 мин.

30 години след издаването на дебютния си роман „Wideacre“ родената в Кения писателка Филипа Грегъри изглежда във вихъра си. Авторката на екранизираните „Другата Болейн„, „Бялата кралица“ и още десетки исторически романи подписа нова сделка за 4 книги с издателите си Simon & Schuster през април, а през май отпразнува и писателския си юбилей.

Най-новата й книга The Last Tudor („Последният Тюдор“) пък е със световна премиера на 8 август 2017. Романът разказва за драматичния живот на лейди Джейн Грей и нейните две сестри. Джейн Грей е била кралица на Англия в продължение едва на девет дни, след което е била обезглавена заради своята вяра. Но малко хора знаят за съдбата на нейните две сестри, братовчедки на кралица Елизабет I, които също са хвърлени в затвора и екзекутирани за държавна измяна.

Катрин Грей, красавицата на семейството, си спечелила доживотна омраза от страна на Елизабет I, тъй като успяла да се омъжи по любов. Мери Грей била необикновена мъничка девойка, позната като „джуджето” по времето на Тюдорите, която отказала да се подчини на уговорката за женитба с най-високия мъж в кралския двор, за да бъде с човека, когото обича.

На български книгата е планирана за издаване до края на годината от „Еднорог“.