fb
Книги и киноСпециални

Филм за живота на Дейвид Копърфийлд ще открие фестивала в Лондон

1 мин.
Снимка: IMDB

Филмът The Personal History of David Copperfield, създаден по едноименния роман на Чарлс Дикенс, беше избран да открие кино фестивала в Лондон, съобщи Hollywood Reporter.

63-тото издание на кино фестивала ще започне на 2-ри октомври и ще продължи до 13 октомври, а филмът ще бъде представен в първия ден на събитието. Ролята на Дейвид Копърфийлд е поверена на Дев Пател, когото познаваме от хитовете „Беднякът милионер“ и „Лъв: Стъпки към дома“, а режисьор, продуцент и сценарист е британецът Армандо Янучи. Хю Лори пък ще изиграе Г-н Дик.

„Страхотна чест е за мен да бъда помолен мои филм да открие фантастичния кино фестивал в Лондон. Вълнението е огромно. Това е филм за състраданието, чувството за хумор, щедростта и приятелството и не бих могъл да искам по-подходящо място за премиерата му“, коментира Янучи.

Повече за живота на Чарлз Дикенс може да научите тук, а едни от най-известните произведения на Чарлз Дикенс –Коледна песен“, Оливър Туист“ и „Големите надежди“ може да купите с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

Вижте още:

15 цитата, с които да започнеш деня си и да издържиш до края

Дестинации за литературни пътешественици

Как ни променят книгите

Първи изречения, които ще те накарат да прочетеш цяла книга

10 от най-хубавите цитати за Коледа в книгите

На снимките: Дев Пател в ролята на Дейвид Копърфийлд, източник: IMDB

[ + ]