fb
Книги и киноСпециални

Филмът по „Красавицата и звярът“ сред рекордьорите на Дисни по дебют у нас

1 мин.

Екранизацията на класическата приказка „Красавицата и звярът“ с участието на Ема Уотсън и Дан Стивънс се нареди на трето място сред най-добрите премиери на Дисни у нас с 56,724 зрители, съобщиха разпространителите от Форум Филм.

С боксофис от 573,307 лв. само за три дни, лентата се нареди непосредствено след „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и „Карибски пирати: В непознати води“ и се превърна в най-добрия премиерен уикенд в България на всички времена през месец март.

Любимата на няколко поколения приказка постави редица рекорди и в световен мащаб. В САЩ филмът също постави рекорд за най-добра мартенска премиера, както и на седмо място за дебютен уикенд на всички времена. Още един рекорд беше покорен отвъд Океана и по света – приказката за Бел и омагьосания принц, се превърна в най-гледаната премиера на филм без възрастови ограничения в IMAX.

„Красавицата и звярът“ направи своята премиера в общо 44 държави по цял свят и във всички, с изключение на три (Турция, Индия и Виетнам), оглави боксофиса. Сред държавите, в които приказката постави рекорд е и Великобритания, където най-новото приключение на Дисни се превърна в най-касовата премиера на филм без възрастови ограничения, а в Китай изпревари общите приходи на „Господарка на злото“ и „Алиса в Страната на чудесата“ за целия им период на голям екран.