fb
Ревюта

„Футболът. Цял един свят в снимки“ отговаря на всички въпроси за най-популярната игра в света

1 мин.

Темата за футбола изглежда безкрайна, но книгите по нея, подходящи за деца и издадени на български, не са никак много. Ето защо се зарадвах на луксозния албум „Футболът. Цял един свят в снимки“ (изд. „Хермес“). Твърдите корици, гланцираната хартия и възможността да се потопя в необятния свят на спорта чрез визуално преживяване вдигнаха сериозно летвата на очакванията ми.

В книгата е разказано с кратки текстове какво е футболът, къде е най-разпространен като спорт, кой регулира правилата, как се играе. Има разяснения какво включва спортният екип на футболистите, колко е голяма топката, кои са най-известните стадиони в света.

Съставителят Мишел Дусо не е пропуснал да опише и основните елементи на играта: колко на брой са играчите, какви са позициите им, видовете технически изпълнения, нарушенията. Посочени са имената на някои футболисти, които ще останат в историята (Стоичков е сред тях), а накрая са описани и различни видове футбол, сред които бях най-впечатлена от келтския и от този за хора със зрителни увреждания.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете книгата с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!