fb
Новини

Габриела Манова спечели „Златното яйце“ на конкурса „Веселин Ханчев“

1 мин.

24-годишната Габриела Манова спечели „Златното яйце“ на конкурса „Веселин Ханчев“ в Стара Загора, съобщиха от Община Стара Загора.

Общо 93 млади таланти участваха тази година в Националния младежки литературен конкурс „Веселин Ханчев”. Победителят беше обявен на тържествена церемония в петък в Регионалния исторически музей в Стара Загора. По традиция, освен статуетката „Златно яйце“, Габриела Манова получава и издаване на първата й стихосбирка.

19-годишната Йоана Николова от София се пребори за второто място, а трета награда отиде при 24-годишната Стамена Дацева от Разград. Те получиха парични награди.

Участниците в журито Мария Донева, Иво Рафаилов и Васил Видински споделиха, че са прочели стотици стихотворения и трудно са определили най-добрите, защото цялостното представяне е било на високо ниво. По време на церемонията беше представена и стихосбирката „В печалния хан на дните” на Мартин Илиев, носител на голямата награда в миналогодишното издание на конкурса. През 2018 година Габриела Манова също участва в конкурса, но остана на второто място.

Ето и още няколко снимки от церемонията по награждаване на победителите:

Щастливи сме да споделим, че през 2016 година за кратко Габриела Манова беше част от нашия прекрасен екип. Можете да прочетете повече за нея тук, а ето и някои от интересните статии, които тя написа за „Аз чета“:

Най-необичайните места, на които можете да си купите книги (галерия)

Книгите за оцветяване: терапия или проява на инфантилност?

Снимки: Община Стара Загора

 

[ + ]