fb
БлогБлоговеМнения

Gembox Класика – за любителите на уюта и вечната романтика

3 мин.

С подаръци и приятни изненади не може да се прекали. Но колко пъти в годината ги получаваме? Два-три в най-добрия случай! Насред забързаните делници наистина е трудно да бъдем спонтанни…

Месечните кутии с изненади са идеален начин да поглезим сами себе си и да си подарим емоцията на очакването, нетърпението и удивлението от разопаковането на нещо, избрано от някой друг.

Gembox е кутия за романтични души, които обичат да четат. Всеки месец тя неизменно съдържа книга и няколко козметични продукта, които са вдъхновени от тематиката на романа – нещо средно между книжна и бюти кутия. Различното тук е, че създателите Gembox искат да внесат романтиката в ежедневието на абонатите си.

Концепцията и изпълнението са чудесни, но все пак няколко месеца се чудих дали да се впусна в това приключение. Когато обаче беше обявена лимитираната Gembox Класика, просто се предадох. Обичам класическа литература, обичам изненади, какво пък толкова може да се обърка?

Нищо не се обърка.

Gembox Класика съдържа:

  • лично послание до всеки, до когото е изпратена. То описва съдържанието на кутията и обяснява избора на артикули. Има и малко предизвикателство за книжни маниаци;
  • прекрасен нежен шал в бледорозово, който е изработен специално за Gembox;
  • два вида органичен чай – ройбос и лимонена трева;
  • романа „Лунната долина“ на Джек Лондон;
  • специално подбран цитат от него.

Всички тези съкровища са гушнати в тишу хартия, която придава още повече лукс на кутията. 

Gembox Класика носи усещането за мекота, топлота и уют. Гамата й е в нежни пастелни цветове – светлорозово, светлобежово, светложълто. Всички артикули в нея са вдъхновени от абсолютната класика в романтичната литература „Лунната долина“.

Не съм чела книгата, но заради шала, чая и нежния цитат предусещам роман за голямата любов, която е по-силна от всичко, и за дома, който е най-важният пристан. Но за да се създаде истински дом е нужно време, постоянна грижа, отдаденост и много обич. Анотацията потвърждава първото ми впечатление и ме радва с темата за бягството на влюбените от големия град и връщането към природата.

Отвъд обективните присъствия в Gembox Класика, желая да споделя, че тази кутия сякаш е създадена единствено и специално за мен. Защото да кажа, че харесвам шалове, ще бъде неточно. Аз искам да имам всички шалове, всякакви материи и нюанси, и да запълвам цели стаи с тях. Да заявя, че обичам ройбос, пак ще бъде бледо описание на реалността… А „Лунната долина“ е книга, която не съм чела. Какво друго ми остава, освен да си направя един чай, да се загърна с шал и да се потопя в нея?

Благодаря, Gembox Класика!