fb
БългарияНовини

Георги Бърдаров гостува на майското издание на Литературен клуб „Читател“ в Читалище.то

1 мин.

Литературен клуб „Читател“ продължава зареждащите срещи с български писатели. Следващият гост е Георги Бърдаров – географ, университетски преподавател и зам. декан на Геолого-географския факултет в СУ „Св. Климент Охридски“.

С първия си роман „Аз още броя дните“ (изд. „Ciela“) той спечели не само първото литературно телевизионно риалити „Ръкописът“, но и сърцата на читателите. Това е разтърсваща книга за блокадата на Сараево, която започва на 5 април 1992 г. и продължава цели три години. Въпреки че тази братоубийствена война се е случила само на 600 км от България, за нея не се говори и тя не се преподава в училищата.

Независимо дали става дума за наука или литература, Георги Бърдаров изживява всичко дълбоко и влага сърцето си. За да напише романа си, той заминава за Сараево, посещава всички знакови места и разговаря с хора, преживели блокадата.

Не пропускайте срещата на 22 май (вторник) с този вдъхновяващ учен и чудесен писател! Началото е в 19 ч., водеща ще бъде Анастасия Карнаух, а входът е свободен.

Литературен клуб „Читател“ е съвместна инициатива на „Читалище.то“ и сайтовете „Читател“ и „Аз чета“. Срещите на клуба се провеждат в последния вторник на месеца в кафе-клуба на „Читалище.то“ на ул. „Лавеле“ №11 (вход откъм ул. „Лом“). Присъединете се към клуба тук.

[ + ]