fb
БългарияНовини

Гернот Бронсерт от MODESELEKTOR разбива януарската скука с обещаващ DJ сет

3 мин.

1В края на януари е точното време за електнонна музикална пауза, а Гернот Бронсерт пристига в България точно на 24-ти януари, за да разбули зимните духове с нестандартните си аудио експерименти. Немският музикант ще излезе пред българските си фенове на сцената на Студио „Орфей“, за да представи най-актуалния диджей сет на електронната банди Modeselektor и Moderat като част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat

Организаторите на концерта EventEase припомнят, че Гернот Бронсерт и Себастиан Шари са основните виновници името Modeselektor и Moderat да се превърнат в синоними на необясним хаос от звуци, смесени така, че да те вдига на крака в миг. Основана малко след разрушаването на Берлинската стена, Modeselektor и до днес олицетворява духа на свободна, дори анархична Източна Германия с музиката си, която неметафорично казано е революционна. Странната смесица от глич, електро хаос, хип-хоп, грайм, дъбстеп, техно и какво ли още не кара музикалните журналисти да започнат да си измислят нови термини, с които да се опитат да опишат звуците на източните берлинчани. “Щастлив метал, психиделично електро, отровен рап“ и други подобни абсурдни определения доказват, че при Modeselektor „грешката винаги е вярна“. Самите те винаги са бягали от всякакви стилови определения и клишета, които определено не са им били нужни, за да завладеят електронната сцена през последните 20 години.

2След години на интензивни турнета, едва през 2005-та групата издава първия си студиен албум, озаглавен Hello Mom!. Албумът моментално бива определен като нещо извън нормите на издаваната досега електронна музика и обира овациите на музикалните критици и публика.

Продължението му идва скоро след това, през 2007-ма с втория записан албум Happy Birthday, който също се радва на всеобщ успех. Благодарение на него, през 2008-ма берлничаните печелят наградата за „Най-добър дъбстеп и грайм артист“ на престижните Beatport Awards. Третият им самостоятелен албум на име Monkeytown излиза през 2011-та и включва колаборации с няколко известни артисти, включително и любимия им Thom Yorke.

Паралелно с всичко това, от 2002-ра насам дуото пише нова електронна музикална история с друг от тяхната порода – електронният продуцент Apparat, с който създават музикалния проект на име Moderat. Последната продукция, родила се от съвместната им колаборация, е от миналата година – албумът, озаглавен II.

Смесицата от енергичните бас удари на Modeselektor и по-тъмната, бавна и енигматична музика на Apparat превръща продукцията им в перфектнна синергия от звуци, които осигуряват динамично музикално преживяване, което всеки електронен фен е длъжен „да си причини“.

„Аз чета“ е медиен партньор на събитието.

Билетите „Ранно Пиле“ са вече заредени на цена 20 лв. в магазин “Яко” (ул. Граф Ифнатиев 43 или с резервация на 0886 333367) и на цена 25 лв. онлайн или в мрежата на Eventim.bg.