fb
Книги и киноСпециални

Гледайте първия трейлър на сериала Sharp Objects по Джилиан Флин [видео]

1 мин.

HBO излъчи първия трейлър на минисериала Sharp Objects, заснет по едноименния роман на Джилиан Флин от 2006 г. Премиерата му съвпадна с тази на втория сезон на хитовия „Западен свят“. Историята проследява перипетиите на журналистка, която се завръща в родния си град, за да разследва убийството на две тинейджърки. В главните роли ще гледаме Ейми Адамс и Камила Паркър, а премиерата е насрочена за юли, научаваме от Deadline.

Романите на Флин се отличават с обсебващата си, напрегната атмосфера. Трейлърът дава силна заявка за същото преживяване и на малкия екран. Entertainment One и Blumhouse Television разкриват поредица от кратки, но въздействащи сцени. В тях виждаме и част от актьорския състав, включващ още Патриша Кларксън, Крис Месина, Елиза Сканлън, Елизабет Пъркинс и Мат Крейвън.

Жан-Марк Вале, режисьор на сериала „Големите малки лъжи“, застава начело на осемте епизода на Sharp Objects, чиито сценарий е дело на Джилиан Флин и Марти Ноксън. Изпълнителни продуценти са Ноксън, Флин, Вале и Адамс, които работят съвместно с Джейсън Блум, Чарлс Лейтън и Джесика Роадс от Blumhouse Productions.

Романът на Джилиан Флин се задържа повече от 70 седмици в списъка с бестселъри на New York Times и печели две от британските литературни награди „Дагър“. Книгата е номинирана и за приза „Едгар“.

Трейлъра можете да гледате тук:

Снимка на публикацията: RTBF.be