fb
Книги и киноСпециални

HBO снима минисериал по роман на Джилиан Флин

2 мин.

Почитателите на американската писателка на мрачни трилъри Джилиан Флин ще се радват на адаптация на дебютния й роман Sharp Objects, съобщава Entertainment Weekly. Осемте епизода на минисериала ще се излъчат по HBO през лятото на 2018 г., а по тях вече работят продуцентката Марти Ноксън (UnREAL) и режисьорът Жан-Марк Вале („Големите малки лъжи“, Wild).

Кадър от филма „Sharp Objects“ (снимка: Entertainment Weekly)

В центъра на историята са Камил и майка й Адора – две жени с отровни взаимоотношения. В ролята на дъщерята ще гледаме Ейми Адамс, която е и изпълнителна продуцентка на филма. Тя ще влезе в кожата на криминална репортерка, току-що излязла от психиатрична болница заради склонността си към самонараняване.

Героинята на Адамс се завръща в родния си град Уинд Гап, за да разследва убийството на две момиченца. Професионалната й задача става повод да се премести в дома от детството си, под вечно критичния поглед на майка си Адора (Патриша Кларксън) – членка на местното висше общество. Ситуацията се нажежава, когато Камил се сблъсква с демоните, преследвали я в миналото, включително разглезената й полусестра Амма, изиграна от Елиза Сканлън.

Другите два романа на Флин – „Мрак“ и „Не казвай сбогом“, познати и на българските читатели, също са филмирани. Решението „Sharp Objects“ да се превърне в минисериал с осем епизода е на изпълнителния продуцент Ейми Адамс, която споделя:

Филмът имаше нужда от допълнително време. Много се притеснявах да не се превърне просто в хорър и да изгуби нюансите си. Мистерията се свежда колкото до това коя е Камил и какво се е случило в градчето, толкова и до разкриването на убийствата.

Не пропускайте ревютата ни за „Мрак“ и „Не казвай сбогом“.