fb
Ревюта

Страх и приключения в “Морското чудовище”

1 мин.

“Goosebumps” на Р. Л. Стайн е изключително популярна американска хорър поредица за деца на възраст 9 – 13 години. Тя включва 62 книги, 9 от които са адаптирани и като комикси. Романите са преведени на 32 езика, като още с излизането си през 1992 година първата се превръща в бестселър. В средата на 90-те години на миналия век се появява и телевизионен сериал по сюжети от книгите, който се излъчва в над 100 държави.

Първоначално поредицата е представена на български преди почти 10 години, а от миналата година с тази задача се е заело издателство “Хермес”. “Морското чудовище” е втората издадена от тях книга, в която 12-годишният Били и 10-годишната му сестра Шийна по традиция прекарват част от лятната ваканция с чичо си на неговия изследователски кораб в Карибско море. (Джордж Дийп е морски биолог, който улавя и изучава морските животни.)

Били е хлапе със силно развито въображение и склонност да прави точно това, което току-що са го предупредили да не прави. Шийна пък е здраво стъпила на земята и гледа на всичко с погледа на закоравял скептик. Така при всяко потапяне в морето на Били му се струва, че го напада морско чудовище, огромен октопод или нещо подобно. Докато накрая наистина не го напада акула чук!

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

[ + ]