fb
Книги и киноСпециални

„Гробище за домашни любимци“ възкръсва на големия екран през април 2019 г. [видео]

1 мин.

Вече е официално: филмовата версия на страховития роман „Гробище за домашни любимци“ ще бъде по кината у нас от 5 април 2019 г. Научаваме го от първия официален трейлър, като книгата от 1983 г. ще бъде адаптирана за големия екран от сценариста Джеф Бюлър. Режисьори на лентата ще са Кевин Колш и Денис Уидмайър.

„Гробище за домашни любимци“ проследява д-р Луис Крийд (изигран от Джейсън Кларк), който заедно със съпругата си Рейчъл (Ейми Саймец) и двете си малки деца се премества от Бостън в красива стара къща в провинциален Мейн. Там той открива мистериозно гробище, скрито дълбоко в гората до новия им дом. Когато в семейството се случва трагедия, Луис се обръща към необикновения си съсед Джъд Крендъл (Джон Литгоу) и отприщва верижна реакция от събития с в демонична форма.

Филмът на Колш и Уидмайър ще бъде втора адаптация на романа на Кинг след филма на Мери Ламбърт от 1989 г. Очевидно вълната от успешни екранизации по творби на Краля скоро няма да стигне, след като миналата година Warner Bros. зарадваха феновете с нова версия на „То“, а тази година Hulu пожъна успех със хорър сериала „Касъл Рок“, вдъхновен от книгите на Стивън Кинг. Явно неслучайно самият той каза в интервю за EW, че всичко, което някога е писал, „предстои да бъде екранизирано“.